Reklam

Marek Hamsik hakkında Genel bilgiler

Marek Hamsik, 15 yaşında Slovakya takımlarından Sloven Bratislava'nın altyapısından içeri girdi ve futbol hayatı başladı.

Marek Hamsik hakkında Genel bilgiler

Marek Hamsik, 15 yaşında Slovakya takımlarından Sloven Bratislava'nın altyapısından içeri girdi ve futbol hayatı başladı.

Marek Hamsik hakkında Genel bilgiler
08 Haziran 2021 - 21:42

Marek Hamsik
GENEL BİLGİLER
İsim:Hamsik
Yaş:33
Mevki:Orta Saha
Uyruk:Slovakya
Takım:Göteborg(İsveç)
Boy:1.83

Marek Hamsik, 15 yaşında Slovakya takımlarından Sloven Bratislava'nın altyapısından içeri girdi ve futbol hayatı başladı. Gelecek vadeden oyuncu olarak transfer oldu. 2002'den 2004'e kadar Bratislava genç takımlarında maça çıktı. A takımda yalnızca 1 maç oynadı. 2004 yazında İtalya Serie A takımlarından Brescia onu 500 bin euro bonservis ile transfer etti. Hamsik o sezon çok süre alamadı. Süre aldığı maçlarda da iyi performans gösteremedi ve Brescia o sezon küme düştü. 

 
            2005/06 sezonunda Brescia ile 24 maça çıktı. Fakat Brescia ligi 10.bitirdi. 2006/07  Hamsik'in çıkış yaptığı sezon olarak tarihe geçti. Brescia formasıyla 40 maçta tam 10 gol attı ve dikkatlerini üzerine çekti. Takım yine lig yükselemedi. Fakat Hamsik'in peşinde Avrupa'nın dev kulüpleri vardı. Bu kulüpler arasında transfer savaşını Napoli kazandı. 5.5 milyon euro bonservis ile genç yıldızı transfer ettiler.             

            Hamsik ilk maçında 1 gol, 1 asist ile geleceğin yıldızı olacağını anlatıyordu. O sezon 9 gol atarak orta saha olmasına rağmen Napoli'nin en golcü oyuncusu oldu. Tam 11 yıl boyunca efsanesi olduğu Napoli'de 408 maça çıktı. Dile kolay gerçekten. 11 yılda sakatlık problemi yaşamadan neredeyse her sezon 40 maç ve üzeri oynadı. Napoli ile 2011/12 ve 2013/14 sezonlarında İtalya Kupasını kazandı. 2014/15 sezonunda ise İtalya Süper Kupası'nı kazandı.
Napoli'nin şampiyonluk hasretleri son  bulmuş oldu. Napoli'nin en büyük 5 efsanesi arasında gösteriliyor dersem yalan olmaz.

Napoli taraftarları için büyük önem taşıyor. 11 yıl kulübe hizmet etti. Kupalar kazandı. Başarılar elde etti. Hem kendisi gelişti hem kulübünü geliştirdi. Napoli taraftarı Hamšik'e, Hamšik de Napoli'ye çok bağlı. Ama her aşk gibi bunun da bir gün bitmesi gerekiyordu. 2019 yılında Hamšik, 20 milyon euro bonservis ile Çin ligi ekiplerinden Dalian Pro'ya transfer oldu. 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2 sezonda toplam 45 maça çıktı. 5 gol 2 asistlik performans gösterdi. Sözleşmesi bitince taliplerimi bekledi. İsveç ligi takımlarından Göteborg, yıldız ismi kaçırmadı ve takımına kattı.

Bu sezon Hamšik 6 maça çıktı, 1 gol attı. Neden bu kadar az maça çıkmış diyeceksiniz. İsveç liginde sezon yeni başladı. Yalnızca 8 maç oynandı. Yani sakatlık gibi bir problemi yok. Sözleşmesi de bitiyor. Trabzonspor da bu karışıklıktan faydalanarak yıldız ismi bedava kadrosuna katacak. Hamšik, Napoli forması ile 408 maçta 100 gol attı. Slovakya milli takımında da 126 maçta 26gol kaydetti. Napoli ve Slovakya'nın büyük kaptanı artık Türkiye'de.

Transferini gerçekleştirenleri çok tebrik ederim. Maaşı da aşırı fazla değil. Sözleşme 2 yıllık. Maaş olarak da yıllık 3 milyon euro da anlaşılmış.İyi bir iş olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor'un böyle bir yıldız isme ihtiyacı vardı. Abdullah Avcı da çok istemişti. Berat-Hamsik-Bakasetas orta sahası ligin çok üstünde.             
           Trabzonspor'u bu sezon favori gördüğümü söyleyebilirim. Umarım Trabzon için hayırlısı olur.

Haberi Hazırlayan :
-YEKTA KIZILKAYA

 

Bu haber 1017 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum