Reklam

MESUDİYE'DE ANILARDA KALAN FUTBOL

MESUDİYE'DE ANILARDA KALAN FUTBOL

MESUDİYE'DE ANILARDA KALAN FUTBOL

MESUDİYE'DE ANILARDA KALAN FUTBOL

MESUDİYE'DE ANILARDA KALAN FUTBOL
01 Ekim 2021 - 20:56



       Mesudiye de amatör olarak yaklaşık on beş yıl futbol oynamıştım. Çok güçlü bir futbol takımımız vardı. Oynadığım maçlarda içte ve dışta hiç mağlup olmamıştık. En kötü ihtimalle berabere kalmıştık. Maç yaptığımız ilçeler Şebinkarahisar, Suşehri, Koyulhisar, Reşadiye, Gölköy, Aybastı, İmranlı ve Gürgentepe olarak aklımda kalanlardır. Bu maçlarda yeni dostluklar kurulur, sevgi, saygı ve dayanışmanın en güzel örnekleri verilirdi. İlçede birlik beraberlik ve huzur vardı. 
       Maçlara, kaymakamlık ve belediye başkanlığı düzeyinde katılımlar olurdu. Deplasmana gideceğimiz maçlarda halk bizi yalnız bırakmaz, o günün koşullarında jiplere, kamyonlara ve minibüslere binerek maçları izlemeye ve bize destek olmaya gelirdi.Şakir Hoca halkı coşturur, maçın adeta bir şenlik havası içersinde geçmesini sağlardı. Göç olgusu bu denli yaygınlaşmamıştı. Gittiğimiz ilçelerde ağırlanır, gelen konukları da biz sazlı sözlü bir şekilde ağırlardık. 
       Ben santraf (5 numara) oynardım. Resimdeki oturan arkadaşlardan İbrahim Yılmaz ve Vedat Yıldırım sağ ve sol haf oynardı. İkisi de vefat etti. Işıklar içinde yatsınlar. Güçlü bir orta sahamız vardı. Ercan Hebil de santrafor oynardı. İşte takımın iskeleti oluşmuştu. 
       Dönemimizde Ahmet Baki Yılmaz, Hicabi Ekşioğlu, köfteci Necmettin Dinç, Dursun, Tahsin ve Hüseyin Yılmaz kardeşler ve Çetin Sürmene gibi futbolcuları da anmadan geçemeyeceğim. 
       1970 in ikinci yarısında çekilen Mesudiye Sporun bu resminde yer alan kardeşlerimin bir kısmı da Lisede öğrencilerimdi. Asıl önemli olan ise futbol sahasındaki dostluk kardeşlik ve başarıyı ilçeye ve ilçedeki eğitime yansıtabilmiş olmamızdı.
 
Yekta AYDIN
Mesudiye Lisesi Eski Müdürü
Yeşilce Belediyesi Eski Başkan

Bu haber 306 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum