Reklam
Reklam

METİN KONDEL : DİZAYN EDİLMİŞ LİG

Süper Lig lideri Galatasaray’ın lig sonuncusu Ankaragücü’ne trajikomik bir şekilde yenilmesi şayanı hayret bir olaydı.

METİN KONDEL : DİZAYN EDİLMİŞ LİG

Süper Lig lideri Galatasaray’ın lig sonuncusu Ankaragücü’ne trajikomik bir şekilde yenilmesi şayanı hayret bir olaydı.

METİN KONDEL : DİZAYN EDİLMİŞ LİG
04 Mart 2021 - 23:11

* Metin KONDEL
 
Süper Lig lideri Galatasaray’ın lig sonuncusu Ankaragücü’ne trajikomik bir şekilde yenilmesi şayanı hayret bir olaydı. Ankaragücü’nün oynadığı muhteşem futbolu izlemeye doyamadım. Ankaragücü Galatasaray’ın iflahını kesti. Mustafa Muhammed’in kırmızı kartla oyundan ihracına yapılan itirazlara bir anlam veremedim. Hakem Umut Meler kusursuz bir müsabaka yönetti. Ama müsabaka sonunda Galatasaray yöneticisi Abdürrahim Albayrak’ın feveranı Süper Ligde dönen dolapları da faş etti. Albayrak “Mustafa Muhammed’in hareketi kırmızı kart idiyse geçen hafta Trabzon’da Valencia’nın Bakasetas’ın suratına indirdiği dirsek penaltının babasıydı.” dedi. Ama bu tahlil Trabzonspor- Fenerbahçe müsabakasındaki emek hırsızlığını yeterince açıklamaktan uzaktı. Zira o müsabakada Trabzonspor’un üç net penaltısı verilmemişti. Bakasetas’a atılan dirsek tartışma dışı. Diğer iki penaltı pozisyonu da Ekuban’a yapıldı. İlkinde Ekuban Fenerbahçe ceza sahası içinde topu kontrol etmeye çalışırken Fenerbahçeli bir savunma oyuncusu ayağına vurdu ve seken top Ekuban’ın koluna çarptı. Hakem Kemal Uğurlu ilk temasa penaltı vermedi, VAR’daki pislikler hakemi uyarma gereği duymadı. Diğer pozisyonda ise Ekuban topu ceza sahası içinde sürerken topa müdahale olmaksızın sol ayağını takozlayıp ezdiler. Ama hakem o pozisyona da “devam!” dedi. Geçen yıl Konyaspor deplasmanında Hüseyin Türkmen’e yapılan hareket haricinde Trabzonspor’un VAR’a gidilerek kazandığı penaltı yok. Ama VAR’a gidilerek Trabzonspor aleyhine çalınan uyduruk penaltıların ise haddi hesabı yok. Bunlar yıllardan beri böyle.
Türkiye’de futboldaki adaletsizliği özetleyen tablo Trabzonspor – Fenerbahçe müsabakasının bitiminde Afrikalı bir siyahi Hıristiyan adamın, Anthony Nwakaeme, siyah üniformalı üç beyaz Müslüman hakeme elini havaya kaldırıp tanrıyı ve adaleti hatırlatmış olmasıydı. 
Gelelim Kasımpaşa – Trabzonspor müsabakasına. 
İstanbul’da hava güzel, tribünler uyduruk pandemi nedeniyle boş ama sahanın zemini futbol oynamaya elverişliydi. Trabzonspor için şampiyonluk yarışından kopmamak için kritik bir müsabakaydı. Trabzonspor klasik oyun düzeniyle başladı. İlk yarım saatte Kasımpaşa Yusuf Erdoğan patlamalı ataklarla daha çok vızıldayan taraftı. Trabzonspor adına Djaniny Kasımpaşa defansının yaptığı hatayı ıslah edip eski tabirle “beşlik!” bir gol atmaya muvaffak oldu. Kasımpaşa Trabzonspor ile başa baş oynamaya çalıştığında bordo mavili ekibin gücü ortaya çıkıyordu. Bu müsabakada her iki takımın orta sahası da liberal bir görüntü verdi. Her müsabakada hakemden bahsetmekten bıktık usandık. Türkiye’de hakemler futbolun ruhunu bilmiyorlar. Berat ceza sahasında yerde, topa sırtı dönük, kolu yerde sabit, sırtından seken top kolunu sıyırıyor. Hakem Abdülkadir Bitigen Kasımpaşalı futbolcuların hırsızlık refleksine uyup hiç tereddüt etmeden penaltı noktasını gösteriyor. Hakemleri bu kadar ucuz bir ligin ne içeride ne de dışarıda hiçbir alıcısı olmaz. Halı sahaları kapattılar çünkü bu rezil lige rakip olmasınlar!  
İkinci yarıda sahada gelişen aksiyonlar Trabzonspor adına daha karakteristik idi. Trabzonspor Ecuban ve Nwakaeme ile iki net gol pozisyonundan yararlanamadı. Ama akabinde Kasımpaşa defansını Karaköy fahişesi gibi dağınık yakalayınca Bakasetas ile faturayı kesti. Böylece Spartalının Trabzonspor’a olan gol borcu 16’ya indi. Diğerleri futbolun rutin protokolleriydi ve zaman onları eritti.  
Sonuçta Trabzonspor bu tatsız tuzsuz eyyamla dolu ligde önündeki Daltonlar'ı takip etmeye devam ediyor. 

Bu haber 995 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum