Reklam

Milli atlet babanın milli dövüşçü kızları 

Ordu Ulubey Yukarıkızılenli Hakkı ve inci tut çiftinin çocukları Veda ve Berna Tut kardeşler madalyalara ambargo koymuş iki milli gururumuz.

Milli atlet babanın milli dövüşçü kızları 

Ordu Ulubey Yukarıkızılenli Hakkı ve inci tut çiftinin çocukları Veda ve Berna Tut kardeşler madalyalara ambargo koymuş iki milli gururumuz.

Milli atlet babanın milli dövüşçü kızları 
15 Şubat 2021 - 17:08


Baba Hakkı Tut da balkan şampiyonu milli atlet.Spor ve başarı genlerinde var.Bülent Aksoy Veda ve Berna Tut kardeşlerle  gerçekleştirdiği söyleşide Veda Tut 2006 yılında Wushu kung fu ve Muaythai ye başladığını 56 kiloda Balkan şampiyonu olduğunu söyledi.
Milli sporcu ayrıca birçok dereceleri ve Türkiye birincilikleri olduğunu belirterek 2013 yılında anterönürlük yapmaya başladığını ve halen wushu kung fu ve muaythai milli takım antrenör lüğü yaptığını ve aynı zamanda Muaythai federasyonu Ordu il temsilcisi olduğu söyledi.

Veda Hoca şuan 65 aktif öğrencisi olduğunu 2015 yılından bugüne 57 Türkiye şampiyonu 76 Türkiye ikincisi ve üçüncüsü 32 uluslar arası şampiyonalarda ülkemizi temsil etmiş milli sporcu yetiştirdiğini belirterek bunların 6 sının Avrupa ve dünyada derece yapmış sporcu lar olduğunu belirtti.
Veda Tut Anadolu üniversitesi Spor Yönetimi ni bitirdiğini halen Ordu üniversite si Besyo Spor yöneticiliği1nci sınıf öğrencisi olduğunu Gençlik ve spor il müdürlüğü personeli olduğunu söyledi.

Spora başladığında hiç bayan sporcunun olmadığını hatta bayan dövüş sporumu yapar diye yadırgandığını söyleyen Veda hoca ailesi ve hocalarının desteği ile yılmadığını ve bir çok bayanı bu spora kazandırdığını ve bu yolda bir nevi çığır açtıklarını söyledi.Bu yolda ablasını örnek alan Berna Tut ise şöyle devam etti Ablam anterönür olunca benide yetiştirmeye başladı 8 yılda 6 kez A milli oldum Dünya ve Avrupa üçüncülüklerimin yanı sıra Akdeniz oyunları şampiyonluğu Avrupa kupası şampiyonluğu ve Avrasya üçüncü lüğüm var.Wushu kungfu Muaythai Amilli Karate.
Kickboks ve boks C milli sporcusuyum dedi.Sekiz Türkiye şampiyonluğu olan milli sporcu halen iki branşta Antrönörlük ve hakem lik de yapıyor.

Yedinci sınıfa kadar Yukarıkızılende okuyan milli sporcu Ordu lisesinden mezun olduktan sonra Ordu Üniversite si Beden Eğitimi ve Spor yüksek okuluna giriyor ve halen 4ncü sınıf öğrencisi.Bizde hayatı başıralarla dolu bu kardeşlere hem kadınlarımıza güzel örnek oldukları hemde ilçemize yaşattıkları gurur için teşekkürler ediyoruz
 

Bu haber 902 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum