Reklam

''Mustafa Kemalli'' Çanakkale Savaşı'ndan inanılmaz detaylar... Kaçırmayınız..

''Mustafa Kemalli'' Çanakkale Savaşı'ndan inanılmaz detaylar... Kaçırmayınız...

''Mustafa Kemalli'' Çanakkale Savaşı'ndan inanılmaz detaylar... Kaçırmayınız..

''Mustafa Kemalli'' Çanakkale Savaşı'ndan inanılmaz detaylar... Kaçırmayınız...

''Mustafa Kemalli'' Çanakkale Savaşı'ndan inanılmaz detaylar... Kaçırmayınız..
16 Mayıs 2020 - 22:20



Alman Kölnische Zeitung gazetesi muhabiri, Arıburnu çıkarması öncesi bölgeye gidiyor. Önce Liman Von Sanders ve Esad Paşa ile; sonra ''Mustafa Kemal Bey'' ile görüşüyor... Hani bugün bazılarının Çanakkale'de yok saydığı ''Mustafa Kemal Bey''. Muhabirin aktardıkları ise sadece iki ay sonra 16 Haziran 1915'te İskoç Scotsman gazetesinde veriliyor.  

Daha o tarihte ''Kemalyeri'' olarak aktardığı yerde (ki bu detay bile paha biçilmez), Mustafa Kemal Bey ile savaşın gidişatına tanık oluyor. Mustafa Kemal Bey'in yanında bulunduğu sürede kesintisiz Türk misafirperverliğini vurguluyor ve ''Burada düşman önünde bu misafirlik iki kat daha keyifli.'' yorumunu yapıyor.

Muhabirin aktardıkları arasında şu kısım oldukça dikkat çekici:

''Bu Anadolu askerlerinin demirden yapılmış sinirleri var ve savaşa aşırı bir öfkeyle girdiler. Onlar Gelibolu'da ne için ve kime karşı savaştıklarını biliyorlar ve nefretleri sonsuz. İlk süngü hücumunda düşmanı denize sürdüler. İki parmağı vurulmuş insanlar bana gülümseyerek diğer üçünün süngü hücumu için yeterli olacağını söyledi. Siperlerde, bir saldırı emri verildiğinde ölüme hazırlanıyorlar. İslam geleneklerine göre temiz kalmak için çabucak kıyafetlerini değiştiriyorlar. Ortaya koydukları dehşetli ''Allah'' nidasın karşında ne İngiliz'in ne Fransız'ın ne Avustralyalının ne de Hint'in sinirleri dayanabilir. Kısa süre önce, Kemal Bey en büyük tehlikenin olduğu bir saldırıya niyetlendiğinde, bu zor görev için bilhassa gönüllüleri istediğini duyurdu. Kısa bir süre içinde yüz elli adam, şu mütevazı kelimelerle onun çadırının kapısına geldiler: 'Ölmek istiyoruz.' ''

İnanabiliyor musunuz? İki parmağını kaybettikten sonra gülerek ''Diğer üçü süngü hücumuna yeter.'' diyen askerimiz. Dünyanın en kanlı savaşlarından birinde, cephe arkasında misafirperverlikte kusur etmeyen bir Mustafa Kemal ve şanlı askerleri. 

Ve... Komutanı ''Ben size ölmeyi emrediyorum.'' emrini vermeden önce; komutanına ''Biz ölmek istiyoruz.'' diyerek gelen kutlu, şanlı neferler... 

Alttaki son haber ise, 17 ağustos 1916'da Manchester Evening gazetesinin verdiği, aynı Mustafa Kemal Paşa'nın 1 yıl sonra Bitlis'te Ruslara karşı savaştığı haberidir!.. Oradan Filistin'e, oradan da Ankara'ya gidecek, Milli Mücadele'yi başlatacaktır!

Bunları, Mustafa Kemal Paşa'ya ''ajan-hain'' diyen, onu yok sayan ve ''Ölmeyi emretti askerimizi öldürdü'' diyebilecek kadar alçaklaşmış olanlara değil; onların zehirlemeye çalıştığı yeni nesillere okutmanızı rica ederim.

-Ertürk Özel-

Bu haber 1776 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum