Reklam
Reklam

My Fatsa gözlem ve yorum

"Özellikle bazı esnaflar daha sıkıştırılıyor"

My Fatsa gözlem ve yorum

"Özellikle bazı esnaflar daha sıkıştırılıyor"

My Fatsa gözlem ve yorum
27 Ocak 2021 - 16:38

 

MY FATSA HABER

Fatsa'nın en kalabalık caddelerinde turluyoruz. İhbarcı değiliz ama göz var nizam var. Emniyet güçleri Covid 19 denetiminde en çok büfelere, çay evlerine daha fazla yükleniyorlar. Mesela çarşı içinde bakıyoruz. Her gün kuyumcu, tesktil vb mağazalarının içi tıklım tıklım. Göz var nizam var, her gün durum böyle. Emniyet güçleri özellikle bekçiler, büfe ve çay evinde iki/üç kişi gördü mü ellerinde tutanak ve fotoğraf makinesi "hakkınızda ihbar var" diyerek işlem yapmaya geliyorlar.

Esnaf "bize geliyorsunuz ama diğer dükkanlar tıklım tıklım" denilince "Biz ihbar üzerine geliyoruz" diyorlar. Seçme meslek gruplarına yüklenmek, diğer meslek gruplarını görmezden gelmek "akıllarda soru işareti" bırakıyor. Covid19 bulaşırken meslek grubu mu seçiyor.

"Korona bir tek fakire mi"

Özellikle haftasonu Çambaşı Yaylası'nda yaşananlar, "Korona bir tek fakire mi" sorusunu akıllara getiriyor ister istemez. Parası olan tur şirketlerinden konaklamalı tur satın aldı. Sokağa çıkma yasağında Çambaşı'nda doya doya vakit geçirdi. Parası olmayan da market alışverişine tedirgin tedirgin gitti. Bu uygulamalar toplumu geriyor ve bölüyor. Kurallar herkese uygulanmalı. Covid19 bulaşırken meslek grubuna göre hareket etmiyor."
Bu bir yorumdur ve gözlemdir.

Bu haber 500 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum