Reklam

NİKSAR'IN GİRİŞİMCİ KADINLARI

NİKSAR'da kadın girişimci eşinden kalan yere gözü gibi bakıyor.

NİKSAR'IN GİRİŞİMCİ KADINLARI

NİKSAR'da kadın girişimci eşinden kalan yere gözü gibi bakıyor.

NİKSAR'IN GİRİŞİMCİ KADINLARI
01 Mayıs 2021 - 15:34


Tokat'ın Niksar ilçesi küçük sanayi sitesinde girişimci olan Emine Demirci ablamız eşi ile 25 yıl önce "YUNUS ALABALIK" adında bir tesis kurmuşlar. Emine Demirci Ablamızın eşi 19 yıl önce vefat etmiş. Beraber çalıştırdıkları işyeri ona kalmış. Çocuklarına bakabilmek için ayakta kalmış ve çalışmaya devam etmiş Alabalıkları hem yetiştiriyor hem restorantta satışını yaparak geçimini sağlıyor. Çok güzel ve nezih bir ortamda alabalık yiyebiliyorsunuz.
 
Ürettiği balıkları hem tesisinde yer alan restoranındaki müşterilerine, hem de evinde kendi pişirmek isteyenler için piyasaya sürerek gelir elde etmenin mutluluğunu yaşıyor.
 
Emine Demirci ablamız, ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta küçük sanayi sitesinde olan küçük ölçekli tesisinde hem yöre halkına, hem de yerli ve yabancı turistlere hizmet ederek geçimini sağlıyor.
 
Emine Demirci, tesisin çevrede bilindiğini ancak daha iyi pazarlama için kendisine destek olunması halinde yatırımını geliştireceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"İlçeme, ve bölgeme faydalı olacağım diye yola çıktım. Burası en ücra nokta ve burada faydalı, başarılı olacağıma inanıyorum. Teşvik ve kredi istemiyorum. Sadece bazı kurumların alması gereken balığı benden almasını istiyorum. O zaman burası büyür ve bölgeye hizmet eder."
 
Tesise dışarıdan gelen müşteriler ise, lezzeti ile bilinen alabalığı tatmak ve buranın meşhur salatası için tesise geldiklerini ancak uzun yol katetmelerine rağmen buna değdiğini ifade ettiler.
 
Niksarlı müşteriler, "Burası Niksar'a 5 kilometre mesafede ama gelmemize değiyor. Çünkü gerçek manada alabalık yeme imkanımız var. Genellikle ailelerin tercih ettiği tesise her geçen gün talep artıyor." diye konuştular.
Not:Haberdeki fotolar Ramazandan önceye aittir.

KAYNAK 
#Niksarpaylaşım

Bu haber 762 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum