Reklam

Ökseotunun mucize faydaları

Her mevsimde yapraklı olan ve ağaçlar üzerinde yaşayan yarı asalak bir bitkidir.

Ökseotunun mucize faydaları

Her mevsimde yapraklı olan ve ağaçlar üzerinde yaşayan yarı asalak bir bitkidir.

Ökseotunun mucize faydaları
05 Nisan 2021 - 00:19

Ökseotu

 
Her mevsimde yapraklı olan ve ağaçlar üzerinde yaşayan yarı asalak bir bitkidir.
 
Özellikle elma ağacının dalları üzerinde yaşar. Armut, söğüt, kavak, meşe gibi ağaçların üzerinde de asalak olarak yaşayabilmektedir. Sapları her zaman ikiye ayrılarak dallanır.
 
Çiçekleri tek eşeyli, meyveleri yapışkan, sulu ve yumuşaktır. Bu meyveleri yiyen kuşların kondukları ağaçların üzerine dışkılarıyla tohumları bırakması ökse otunun yayılmasını sağlar.
 
Bazı yörelerde meyvelerindeki yapışkan madde çubukların üzerine sürülerek kuşları yakalamak için ökse olarak kullanılmaktadır.
 
Ökse otunun meyveleri eczacılıkta kullanılmaktadır.
 
Ökse Otu Faydaları
 
Bitki çaylarının her biri farklı şekillerde tüketilerek faydalarını gösterir. Özellikleri  ile sağlığınızı olumlu yönde etkileyen bir bitki olan ökse otu, sıklıkla tercih edilir.
 
Öksürük, soğuk algınlığı, faranjit, nezle gibi üst solunum yolu hastalıklarının iyileşme sürecinde kişinin rahatlamasına katkıda bulunan ökse otu, içerisindeki anti bakteriyel maddeler ile zararlı hücrelerin sayısının azalmasına yardımcı bir bitkidir.
 
"Ökse otu faydaları nelerdir?" sorusunun herkes için farklı yanıtları bulunur. Stresli bir günün sonunda, size yatıştırıcı etkisi yardımcı olan ökse otu, uykusuzluk sorununuzun çözümünde de destekçidir.
 
Menopoz dönemindeki kadınların yaşadığı hormonal dengesizliklerin, kalp çarpıntılarının ve streslerin azalmasını sağlar. İshal sorunu yaşadığınızda, iyileşme sürecinizi hızlandıran bitkilerden biri olan ökse otu çayı tüketmeniz gereken bir içecektir.
 
Ökse otu faydaları arasında kötü huylu tümörleri küçültmek de yer aldığı için bu bitki, kanser ilaçlarının içerisinde de yer alır. Ökse otu sayısız faydası ile insan yaşamında önemli bir yere sahiptir.
 
#doğaltarım #doğaltarımatalıktohumeğitimveuygulamamerkezi
#organiktarım #balkonbahçeciliği #atalıktohum #yereltohum #toprak 

Bu haber 1376 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum