Reklam

Ordu'da 60 yıllık yol sorunu çözülüyor!

Sarpdere-Damarlı-Çatalarmut Karayolu Platformu üyeleriyle Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu  Sarpdere Çatalarmut karayolu için Damarlı’da bir araya geldi. Toplantıya çok sayıda vatandaş da katıldı.

Ordu'da 60 yıllık yol sorunu çözülüyor!

Sarpdere-Damarlı-Çatalarmut Karayolu Platformu üyeleriyle Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu  Sarpdere Çatalarmut karayolu için Damarlı’da bir araya geldi. Toplantıya çok sayıda vatandaş da katıldı.

Ordu'da 60 yıllık yol sorunu çözülüyor!
03 Ağustos 2020 - 23:45



Yapılan açıklamada, Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 'Sarpdere yolu, bu yol önemli, önemli olma sebebi de şu, bu yolun devamı Gölköy’e bağlayan yol. Sis olduğu zaman yüksekte insanlar bu yolu kullanıyor, burada sis olmuyor. O nedenle bu yol aktif kullanılacak bir yol. Karayolları Genel Müdürümüze de bunu anlattım. Dedim ki! Yukarıdan yol yapıyoruz evet, ama en az burada yirmi beş otuz pare mahallemiz var, hem de bu yol Gölköy’e çıkıyor sis olduğu zaman vatandaşlarımız alt yolu kullanıyor. Burası önemli kışında kardan, buzdan dolayı bu yolu kullanıyor. 

Birinin yerini istimlak ediyorsun, yerini istimlak ettirmemek için mahkemeye gidiyor. Mahkemede iki sene beklemek zorunda kalıyorsun. Onun için buranın yolu yapılacaksa mahkemeye müracaat eden birini bırakmamamız lazım. Mahkemeye gittiği zaman yol aksar, onun içinde hizmet yapılırken hizmete yol açmanız, yol vermeniz lazım. Müsaade etmemiz lazım.' dedi.

Toplantıya telekonferans yönetimi ile katılan Karayolları Genel Müdürü, İstimlak bedeli oluşmadığı takdirde biz Sarpdere Damarlı karayolunda en kısa zamanda iş makinalarımızla sıcak asfalt ve genişletme çalışmalarına başlarız mesajı verdi.

Sardere Damarlı Karayolu Platformu Başkanı Osman Karaca, “Bu yol projesinde Karayolları Genel Müdürlüğü ile alanda ortak çalışma yapmamız lazım. Nerde viraj kaldırılacak, nerede genişleme yapılacak şuan belli değil. Tapu kadastronun yol olarak bıraktığı yerler mutlaka vardır, Orman arazileri var. Bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü teknik bir ekip ile “Sardere Damarlı Karayolu Platformu” olarak ortak çalışma grubu oluşturarak birlikte çalışmalıyız.

Bu noktaları tespit ettikten sonra gitmemiz gereken vatandaşa gideriz. Eğer vatandaş arazisini vermekte direnirse o zaman o vatandaşın arazisinin olduğu bölgeyi atlar, diğer yerlerde yol genişletme ve viraj kaldırma çalışmalarını yaparak devam ederiz.

Bizler biliyoruz ki! Vatandaşımız hizmete engel olmaz. Her ailede bugün bir araç var, herkesin çeliği çocuğu bu yolda araç kullanıyor. Sarpdere Damarlı Çatalarmut yolunun genişletilmesi ve sıcak asfalta kavuşmasını ister. Bu yolun yapılması herkesin hayrınadır ve bir an önce yolun yapılmasına başlanmalıdır.

Sardere Damarlı Karayolu Platformu olarak bizlerin çağrı ve taleplerine kayıtsız kalmayıp, Ankara’da gerekli çalışmaları başlatan Ordu Milletvekili Sayın Metin Gündoğdu’ya teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. 

Devletin bütün kurumlarıyla, istenmesi halinde bizler her türlü ortak çalışma yapmaya hazırız ” dedi. 

Milletvekili Metin Gündoğdu ortak çalışma grubu oluşturma konusunda gerekli desteği vereceğini söyledi' denildi.

Bu haber 1308 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum