Reklam
Reklam

Ordu’da Mesleki Eğitim Fuarı Açıldı

Vali Tuncay Sonel, Avrupa Mesleki Beceriler Haftası ve Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ordu Mesleki Eğitim Fuarı”nın açılış programına katıldı.

Ordu’da Mesleki Eğitim Fuarı Açıldı

Vali Tuncay Sonel, Avrupa Mesleki Beceriler Haftası ve Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ordu Mesleki Eğitim Fuarı”nın açılış programına katıldı.

Ordu’da Mesleki Eğitim Fuarı Açıldı
27 Mayıs 2022 - 00:15

Ali Yazan 

Altınordu Tayfun Gürsoy Parkı’nda gerçekleştirilen programa, Vali Tuncay Sonel, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“Ordu Mesleki Eğitim Fuarı” açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Mesleki eğitimde okuyan öğrencilerimiz bugün bizlere yaptıkları çalışmaları sunacaklar. Burada okuyan çocuklarımız meslek sahibi oluyor. Çok güzel bir çalışma yapmışlar. 27 Mayıs tarihine kadar sürecek olan etkinliklerde 8 okulumuz yer alıyor” diyerek, mesleki teknik eğitim fuarının hayırlı olması dileğinde bulundu.
Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, tüm kamu kurum ve kuruluşlarla güzel bir işbirliği sağlandığını söyleyen Vali Sonel, ”Her daim yanınızdayız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e, Ordu’muzun değerlerine, eğitime vermiş oldukları destek dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu ve yapılan etkinliklerde emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı.
 İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ise yaptığı konuşmada, ”Meslekî eğitim, insan kaynağımızın geliştirilmesi ve ülkemizin ekonomik kalkınmasında en önemli enstrümanlardan biridir. Ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Nitelikli elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Meslek eğitimi, özellikle iki amaca yöneliktir. Bir tarafta gençlerimize başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. İlimizde Avrupa Meslekî Beceriler Haftası ile Türk Mutfağı Haftası kapsamında 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Meslekî Eğitim Fuarı etkinliklerimiz çerçevesinde 8 tane Meslekî ve Teknik Anadolu Lisemizin tanıtımları yapılarak etkinlik ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. Her zaman eğitim camiamızın ve öğretmenlerimizin yanında olan Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, teşekkür ediyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından, Avrupa Mesleki Beceriler Haftası ve Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ordu Mesleki Eğitim Fuarı” açılış kurdelesi,  Vali Tuncay Sonel,  Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu öğretmenler ve öğrenciler tarafından kesildi.
Vali Tuncay Sonel ve diğer protokol üyeleri 8 Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen ürünlerin stantlarını gezerek, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerden detaylı bilgi aldı. 
Vali Sonel, stantları gezdiği sırada Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından hurda olarak alınan ve üstü açık spor araca dönüştürülen 1988 model otomobille tur atarken, ”Çiçek Abbas” filmi ile hafızalara kazınan minibüsün bir benzerinin yapıldığı aracı da yakından inceledi ve öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi. 
Her stanttaki çalışmaları tek tek yakından inceleyen Vali Tuncay Sonel, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu grafik çalışmasından bir örnek çalışma yaparken, Altınordu Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakım Alanı 12. Sınıf öğrencilerine de saç tıraşı oldu.
Vali Sonel, ayrıca Türkiye Odalar Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi standını ziyareti sırasında Haluk Levent’in “Elfida” adlı parçasını seslendiren öğrencilere sürpriz yaparak ünlü sanatçı Haluk Levent’i telefonda görüntülü olarak aradı ve öğrencilerle birlikte şarkıya eşlik etmesine vesile oldu.
“Ordu Mesleki Eğitim Fuarı” Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabı ile hayata geçirilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında hazırlanan yemeklerinde sunumu yapıldı.
Meslek Liselerinin birbirinden farklı, ilgi çekici ve zengin içerikli hünerlerinin sergilendiği stantlara yoğun ilgi gösterildi. Fuarda, baskı, animasyon, sulu boya çalışmaları, ekslibris, heykel, portre çizimleri, minyatür alanında atölye çalışmaları yapılacak, etkinlik süresince klasik müzik, Türk Halk Müziği, pop müzik alanlarında değişik performanslar sergilenecek, temel yaşam ve ilk yardım müdahaleleri hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla maketler üzerinde uygulamalı bilgiler verilecek.

Bu haber 445 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum