Reklam
Reklam

ÖRNEK BİR PORTRE: ŞİNASİ KARA

Şinasi hocamız 1948 Ulubey doğumlu, ilçemizin medarı iftiharı olan bir ekonomisttir.

ÖRNEK BİR PORTRE: ŞİNASİ KARA

Şinasi hocamız 1948 Ulubey doğumlu, ilçemizin medarı iftiharı olan bir ekonomisttir.

ÖRNEK BİR PORTRE: ŞİNASİ KARA
12 Şubat 2021 - 20:28

 
Şinasi hocamız 1948 Ulubey doğumlu, ilçemizin medarı iftiharı olan bir ekonomisttir. 1971 yılı İstanbul Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi birincisi olmuştur. 1972-1978 Gümrük ve Tekel Bakanlığında müfettişlik yapmış ve görevine 1978-1984 arasında Gümrük Müşaviri olarak devam etmiştir.
1989-1998 yılları arasında Marmara Üniveritesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmış, emekli bir akademisyendir. Dr. Şinasi Kara hocamızın ekonomi üzerine yazılmış onlarca kitabı vardır. Halen sosyal medyada ekonomi, tarih ve gündeme dair paylaşımlar yapmaktadır. 
 
Şinasi hocamızın vaktinde Ulubey ekonomisine de katkısı olan büyük projeleri olmuştur. Ordu yoluna Kara fındık fabrikasını kurup, ürettiği ‘’Karelle’’marka çikolata, fındık ezmeleri ve muadili ürünlerle ilçemizin adını yurt çapında duyurmuştur. İstanbul da bir marketten aldığınız çikolatanın üzerinde üretim yeri Ulubey yazısını görmek keyif ve heyecan verici bir duyguydu. Fakat diğer çikolata fabrikasının başarıyı çekememesi ve bazı siyasi oyunları ile fabrika mühürlenmiş yıllarca atıl durumda kalarak Ulubey Ordu yolu üzerinde her gördüğüm de yüreğimi acıtan bir manzara olmuştur. Duyduğuma göre uzun yıllar yapılan başvurular neticesinde Fabrika yeniden açılarak, Ulubey ekonomisine katılacakmış. Ulubey'imize hayırlı olsun inşallah.
 
Halen İstanbul da emeklilik yaşamını sürdüren Şinasi hocama sağlıklı, mutlu, uzun bir ömür dilerim.
 
Saygılarımla
 
Levent Aktaş 
12.02.2021
 

Bu haber 3270 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum