Reklam
Reklam

Osman Özel; "İnsanlar Sanata ve Gerçek Sanatçıya Doysun İstiyoruz"

Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ettik. Eğitimci Osman Özel ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

Osman Özel; "İnsanlar Sanata ve Gerçek Sanatçıya Doysun İstiyoruz"

Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ettik. Eğitimci Osman Özel ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

Osman Özel;
15 Temmuz 2021 - 18:37



Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ettik. Eğitimci Osman Özel ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik. 

Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezi’nin sanata verdiği değer ve müzikal faaliyetler takdir toplamaya devam ediyor.

“İyiyi, güzeli, doğruyu, düşünen, hümanist yaşamak isteyen, kendini tanıyan ve kendini gerçekleştiren bireyler yetiştirme misyon ve vizyonla 2003-2004 yılından bu yana Fatsa’da müzik ve sanat adına güzel çalışmalara ve organizasyonlara imza atıyoruz” diyen eğitimci akademisyen Osman Özel’in açıklamaları; 
“Kendi kulvarlarında eğitim veren birçok kurs var ancak bizim kadar başarılı değiller.  Her geçen yıl çok daha profesyonel, çok daha iyi bir şekilde eğitim vermeye çalışıyoruz. 4 yaşından, 70 yaşına kadar öğrencilere dersler veriyoruz. Yaptığımız iş ve çeşitlilik açısından çok net bir şekilde söyleyebilirim ki, Karadeniz’de bizden başka hiçbir yer bu kadar çok fonksiyonlu şekilde gitmiyor. Bunun ise en büyük sebeplerinden biri; benim yurt dışında eğitim almam ve akademik çalışmalarıma devam ediyor olmam. Yurt dışında dünyada neler olup bittiğini iyi biliyor ve yeni gelişmeleri takip ederek bunları memleketimize hem düşünsel hem de uygulamada neler katabileceği biliyor olmam. Memleketim için çalışıyorum. Bu iş bir gönül işidir.  Günümüzde kaybettiğimiz değerlerimiz örf adetlerimizin yok olmaması için, günümüzde kültüre ve sanata; çok daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Değeri her geçen gün daha büyük bir anlam kazanmıştır.

“Fatsa’ Neden Türkiye’nin Örnek Alınacak Kültür ve Sanat Merkezi Olmasın Ki?”
Kafamda tasarladığım birçok projeler var. Fatsa’ya ve Ordu bölgesine sanat merkezi yapmak gibi bir idealim var. Şimdilik bunu kendi çabalarımla gücümün yettiği kadar yapmaya çalışıyorum. Bunları yapabilmek için önce alt yapıları oluşturmak gerekli. Hem halkımızı, hem devlet kurumlarımızın,  hem sivil toplum kuruluşlarımızı, yetkililerimizi bunların yapılabileceğine inandırmamız gerekiyor. Sonra bu değerlerimizi bir arada, uyumlu, bütünlük içinde, çalışmasını sağlamak gerekli. İnsanlarımızı farkında lığını artırabilmek için 2003- 2004 yılından bugüne kadar sabırla istikrarla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın içinde, gerek vermiş oluğumuz eğitimlerle, gerekse kaliteli gerçek sanat değerlerine uygun standartlarda, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla pekiştirilerek daha fazla anlam değer kazanmaya başladı. Öğrencilerimizde ve velilerimizde bu düşüncelerin, uyumun bir arada olunduğu sürece çok daha hızlı olabileceği konusunda güçlü inançlar, heyecanlar oluşmaya başladı.

Ordu’yu turizme açalım diyorlar. Turizm sadece otellerde konaklanılarak yapılacak bir olgu değildir. Birçok Turizm çeşitlemeleri vardır. Kültür Sanat Turizmi, Sağlık Turizmi, Yayla Turizmi, Spor Turizmi…  gibi. Ve her birisi kendi içinde de çok fazla alanlara ayrılan genişletilebilecek ayrıntılara sahip bir memleketimize bölgemize ilgi çekebilecek potansiyele sahip Turizm alanlarıdır. Çok değerli çalışmalar yapılabilir.
Ordu’nun daha çok otellerde kalınsın, alış veriş yapılsın, yenilsin, içilsin, ancak bunlar büyük kültür sanat organizasyonlarını memleketimize getirerek, onlarla birlikte ortak çalışmalar yaparak Ordu’yu, Fatsa’yı dünya’ya tanıtmak gibi bir düşünceye sahibim. Bunu da yapabileceğimiz en iyi yöntemin sanatsal bakış açısı ve sanatsal reklamın olduğunu düşünüyorum. Bunun içinse potansiyel ve altyapı var. Ama bunları yönetebilmek için kültür müdürlerinin, belediye başkanlarına iyi destek olması gerekiyor. Ayrıca kültür müdürlerinin de doğru insanlardan seçilmesi gerekiyor. Turizm yapabilmemiz için kendimizi anlatabilmemiz, bunun için kendimizi tanımamız gerekiyor. Bilgili, tecrübeli, insani manevi değerlere sahip, memleketini, bölgesini, ülkesini tanıyan, uluslar arası dünyanın kültür sanat yaşamını ve çalışmalarını bilen takip eden ve yurt dışından kültür sanat kuruluşlarıyla diyalog içinde bulunabilecek, yöneticilerin Kültür Müdürlüklerinde görev almaları ve desteklenmeleri bu hedefleri gerçekleştirmede gerçekçi bir adım olacaktır.

“Çocuklarınızı Sanata ve Müziğe Yöneltin”
Bizim burada görev yapmamızın sebebi Fatsa’nın ve bölgenin sanat açığını kapatmaktır. Gençlere katkıda bulunmak çünkü onlar bizim geleceğimiz. Bakış açıları buna göre şekilleniyor. 2003 yılında kurmuş olduğumuz Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanat Merkezimizin içinde 2011 yılında da Fatsa’ya mal olacak Fatsa Çocuk ve Gençlik Korosunu Kurduk. Bu koro özellikle imkânı olmaya öğrencelerden kurulmuştur ve o günden bu güne kadar ücret talep edilmeden çalışmalarını istikrarlı bir şekilde sürdürmüştür. Bu koromuz her yıl istikrarlı olarak yılda ortalama en az 2 değişik programdan oluşan repertuarla konserler ve gösteriler yapmıştır. Bu koro ne memleketimizde ne de bölgemizde benzer emsali olmayan bir korodur. Koromuzla Ankara’da, Samsun’da, Ordu’da Fatsa ‘da konserler verdik. Gençlik korosunun kapsamıysa Fatsa’da bulunan tüm ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerinden oluşuyor. Bunu gerçekleştirme sebeplerimden en başlıca sı şunlar; gençleri sanata çekmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak Fatsa’nın ve geleceğimize daha bilinçli sanatı doğru özümseyen bireyler, iyi insan olgusunda, doğru nesiller yetiştirebilmektir. Katılmak isteyen öğrenciler kursumuza gelip katılabilirler. Buraya gelen arkadaşlar sesimiz güzel değil yeteneğimiz yok demesinler. Her insanın kendine göre bir yeteneği vardır. Biz “Mevlana’nın ne olursan ol, Gel”  felsefesiyle hareket ediyoruz”

Fatsa söz gazetesi 

Bu haber 332 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum