Reklam

Otopark değil Tarla !

  Çok katlı otopark binasının çatısında çeşit çeşit organik sebzeler yetiştirmek. Hayal gibi değil mi?

Otopark değil Tarla !

  Çok katlı otopark binasının çatısında çeşit çeşit organik sebzeler yetiştirmek. Hayal gibi değil mi?

Otopark değil Tarla !
19 Şubat 2021 - 11:09


 
Tarıma ayrılacak toprağın olmaması sorunu, tarım arazisi ülke yüzölçümünün % 1'in den az, şehir devlet Singapur'da teknoloji ile aşılmış... 

Araba kullanılmamasının özellikle teşvik edildiği ülkede, 25 farklı sebze türü içi yemle dolu su borularına benzeyen sulu organik sistemde ve otopark çatısında yetiştiriliyor, üstelik hiç pestisid/tarım ilacı, kirletici kullanılmadan!!!
Boruların içinden geçen hareketli su filtrenebildiği için hem bitkilere besin sağlıyor hem de sivrisinek oluşumunu engelliyor.
 
Akıl ve teknolojinin muhteşem birlikteliği....Her ay 4 ton ürün alınan bu yeni tarımsal metod ile geleneksel yöntemlerden % 70 daha fazla ürün almak başarılmış... 2030 yılına kadar besin ihtiyacının % 30'unun yerel olarak yetiştirilmesi amaçlanmış olan ülkede gelişmiş tarım sistemleri için oldukça büyük oranda bütçe ayrılıyor.

Topraksız ülkede tarım, teknoloji ile mümkün kılınmış.

Yaşanmakta olan salgın tedarik zincirinde oluşan en küçük bir aksamanın ülkelerin gıdaya ulaşmasında ne kadar ciddi sorunlar yaşayacağını da gösterdi. Kendi kendine yeten ülke olmanın, hatta kent olmanın, mahalle olmanın önemi ortada...
#tarım #teknoloji #inovasyon


Bu resim için metin sağlanmadı

Nejla Kılınç, PhD  


Bu haber 1377 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum