Reklam
Reklam

Özel sektör öğretmenleri, meslek kanununda hak istiyor

MEB Bakanı Mahmut Özer’in Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili Aralık ayı içerisinde TBMM’ye geleceğini açıklamasının ardından öğretmenler tamamen meslek kanununa odaklandı.

Özel sektör öğretmenleri, meslek kanununda hak istiyor

MEB Bakanı Mahmut Özer’in Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili Aralık ayı içerisinde TBMM’ye geleceğini açıklamasının ardından öğretmenler tamamen meslek kanununa odaklandı.

Özel sektör öğretmenleri, meslek kanununda hak istiyor
14 Aralık 2021 - 09:04

Tüm öğretmenlerin yakından takip ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili olarak MEB Bakanı Mahmut Özer, Aralık ayında Meclise geleceğini duyurdu. Aralık ayı içerisinde Meclise gelecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile kamuda çalışan öğretmenlere özlük hakları, öğretmenlik mesleğinin kariyer mesleği haline getirilmesi gibi konularda düzenleme yapması bekleniyor. Özel sektörde çalışan öğretmenler ise Öğretmenlik Meslek Kanununda kendilerinin de dahil edilerek yeni hakların elde edilmesini talep ediyor.

 

“ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİNİN SORUNLARI DA ELE ALINMALI”

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile özel sektörde çalışan öğretmenlerin de bazı haklar kazanması gerektiğini belirten Özel Sektör Öğretmenleri Birlikteliği Derneği Genel Başkanı Şahin Kılınç, kanun ile kamuda çalışan öğretmenler gibi bizimde sorunlarımız ele alınmalı dedi. Kılınç, “Özel sektör öğretmenleri olarak kanun ile çözülmesini istediğimiz sorunlarımız var. Sorunlarımızın başında süreli sözleşme gelmekte. Eğitim faaliyetinin sürekli oluşuna karşılık sözleşmelerimizin genelde bir yıllık sürelerle yapılması eğitim kalitemizi düşürmektedir. Özel sektörde çalışan öğretmenler ile ilgili bir yasanında bulunmayışı hem bizler yıpratıyor hem de savunmasız bırakıyor. Genel haklar konusunda işçi olarak görülen biz özel sektör çalışanı öğretmenler, emekliliğimizde de işçi emeklisi olmaktayız. Özlük hakları konusunda İş Kanunu’na; yetki, sorumluluk ve ceza konusunda ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi tutuluyoruz. Süreli iş sözleşmelerinin yıllık yenilenmesi konusunda kurumlar öğretmenleri tehdit ederek, kayıt görevleri, broşür dağıtımı, stant sorumluluğu vb. işler yaptırabilmektedir. Özellikle süreli iş sözleşmesi mobbing sorunlarına kapı aralamaktadır” diye konuştu.

 

 

“KANUNDA REHABİLİTASYON KURSU ÖĞRETMENLERİ UNUTULMASIN”

Öğretmenlik Meslek Kanunundan Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezlerinde çalışan öğretmenlerin beklentilerini gazetemize aktaran Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği Genel Başkanı Ceyhun Bozdağ, Öğretmenlik Meslek Kanununda rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerinde unutulmaması gerektiğini ifade ederek, “Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmen özlük haklarımızın tamamının verilmesini, öğretmenlik çalışma koşullarının eşitlenerek sağlanmasını, kamudaki öğretmenler ile maaş denkliğinin sağlanmasını, süreli sözleşmeyle, öğretmenlere mevsimlik işçi muamelesi yapan, mağduriyet yaratan garipliğin giderilmesini, istifa sonrası bir yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışma hakkımızı elimizden alan kölelik yaptırımının tamamen kaldırılmasını, kıdem tazminatı ve emeklilik ikramiyesinin verilmesini, sözleşmelerimizin doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılmasının yolu açılarak, hem işveren hem de öğretmenler açısından yaşanabilecek sorunların önüne geçilmesini istiyoruz” dedi.

milligazete.com.tr

Bu haber 272 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum