Reklam

ROSENHEİM'DA HİZMETE ADANMIŞ KOCA BİR ÖMÜR

Bölgesinde tanınan ve sevilen iş adamı Necati Demir; ayrıca yaptığı fahri hizmetlerle de adından sıkça söz ettiren, sevilen bir şahsiyettir.

ROSENHEİM'DA HİZMETE ADANMIŞ KOCA BİR ÖMÜR

Bölgesinde tanınan ve sevilen iş adamı Necati Demir; ayrıca yaptığı fahri hizmetlerle de adından sıkça söz ettiren, sevilen bir şahsiyettir.

ROSENHEİM'DA HİZMETE ADANMIŞ KOCA BİR ÖMÜR
16 Şubat 2022 - 10:42

Bugün çok değer verdiğim Giresunlu iş adamı Necati Demir’in ziyaretçisi olarak Münih’in 70 kilometre güneyinde yer alan ve Alp dağlarının başlangıç noktasında kurulu turistik bir şehir olan şirin Rosenheim şehrine gittim. Beni çok sıcak ve samimi bir ilgiyle karşılayan Necati Demir; sağolsun bana vakit ayırarak kısa da olsa kendisiyle güzel bir gün geçirdik. Gönüllere hitap etmesiyle tanınan çelebi ruhlu Necati Demir; ayrıca gastronomi dalında bölgenin başarılı ve saygın iş adamlarından biri olarak da tanınıyor.

Bölgesinde tanınan ve sevilen iş adamı Necati Demir; ayrıca yaptığı fahri hizmetlerle de adından sıkça söz ettiren sevilen bir şahsiyettir. Demir çocuk yaşta Almanya’ya aile birleşimi yoluyla babası tarafından Almanya’ya getirilmiş. Meslek sanat okulunu bitirdikten sonra, o dönemde hiçbir yabancının müsaade edilmeyen ticaret yapma müsaadesini (Gewerbe) büyük mücadeleler sonucu alarak, ticaret hayatına atılmış.

Rosenheim’da bölgenin ilk Türk bakkalını açarak ticaret hayatına atılan Demir; 1988 yılında bakkalı eniştesine devrederek mobil kızarmış tavuk (piliç çevirme) işine başlar. Çalışkan, disiplinli ve dürüst oluşu nedeniyle kısa zamanda kızarmış tavuk satışında bölgenin lider isimleri arasına girmeyi başarır. Rosenheim ve çevresinde  neredeyse rakipsiz olan Necati Demir; ticaretteki başarısının yanında yaptığı sosyal faaliyetlerle de adından sıkça söz ettirir.

O dönemlerde genç olmasına rağmen; adeta Türkler ‘in fahri tercümanı olarak görev yapar (Almanya sosyal hizmetleri danışmanı.) Hiçbir karşılık beklemeden Almanca bilmeyen veya az bilen Türk vatandaşlarının tüm sorunlarını resmi dairelerde iş yerlerinde vs. çözer ve sosyal alandaki hizmetleri saymakla bitmez.

Diyanet’in o dönemdeki başkanlık görevini üstlenir ve büyük bir başarıyla da bu görevin üstesinden gelir. Birçok derneğin yönetiminde görev aldığı gibi; yeni derneklerin kurulma aşamasında kurucu üye olarak çok emekleri geçmiştir. Ayrıca Rosenheim şehrinde faaliyet gösteren sosyal, ticari, dini ve kültürel içerikli cemiyetlerle hep iç içe olmuştur. Necati Demir hayatının bir döneminde de milletvekili aday adayı olarak Almanya’da kazandığı tecrübelerini ülkesine taşımak istemiştir.

Hatta o dönemlerde başarıdan başarıya koşan efsane Münih Türk Gücü Futbol Kulübü’nün yönetim kurulunda başarıyla görev yapar. Sonrasında ortaya çıkan Rosenheim Milli Görüş Camii ihtiyacını çözmek için kurulan komitenin ‘Alım Satım Komite Başkanlığı’ görevinin başına getirilir. Kendi öncülüğünde satın alımını başarıyla gerçekleştirir. Yaptığı hizmetlerin neticesinde; bir çok dernek kendisini Onursal Başkanlık payesiyle taltif eder.

Sivil Toplum Önderi Demir ayrıca Camii’nin onarım yapım aşamasında; bankalardan kredi alma ve geri ödeme takvimi işini organize eder. Bütün bürokratik işleri göğüsleyen Necati Demir; şimdiler de haklı bir gurur yaşıyor. Nasıl yaşamasın ki; Fatih Camii; ana borcunu ödediği gibi şimdi de Dernek olarak iyi bir kira geliri oluşturmuş durumda. Tabii camiinin bu duruma gelmesinde yönetimin ve cemaatin desteğini bir araya getirerek, onların sağladığı güç ile, ön ayak olan Necati Demir’in katkısı da çok büyük. Gelecek Nesillerimize ebedi tarihi bir eser kazandırmıştır. Şehirde yaşayan Türklere hemen hemen her konuda yardımcı olan Demir; günün neredeyse yarıdan çoğunu saatini dışarıda geçiriyor.

1999 yılında Alman vatandaşlığını elde ettiğinde, avukat Brünninghaus kanalıyla Rosenheim ve Kolbermoor Belediyesine bir arkadaş grubuyla beraber (Müslüman Alman vatandaşları: İsmail Demir, Mehmet İlhan, Aslan Karavil ve Ali Karavil) başvurarak; müslüman mezarlığı tahsis ettirmiştir.

Dedik ya; Necati Demir oldukça renkli bir kişiliğe sahip, takdire şayan bir iş adamı. Üniversitede Demir’in şirket faaliyetleri doktora tezi olarak işlenerek; öğrencilere bir dönem ders konusu olmuştur.

Yaklaşık 40 yıllık hareketli bir iş yaşamından sonra artık dinlenmek istediğini söyleyen Necati Demir; yine de aktif ve boş durmuyor. Milli Görüş camiasında yapılması gereken faaliyetlerde muhakkak görev alan Necati Demir; hayır işlerini de hiç aksatmadan yürütüyor. "Her başarılı erkeğin arkasında güçlü bir kadın vardır." Bunu da burada söylemeden geçemeyeceğim. Fehime Demir Hanımı buradan takdir ve tebrik ediyorum.

www.haberbayern.de

 

Bu haber 1057 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum