Reklam

SAVAŞA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Türkiye, Suriyedeki terörist hareketleri önlemek amacıyla askeri müdahaleye karar verdi. Karar vericiler, anayasal yetkileri kullanıyor.

SAVAŞA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Türkiye, Suriyedeki terörist hareketleri önlemek amacıyla askeri müdahaleye karar verdi. Karar vericiler, anayasal yetkileri kullanıyor.

SAVAŞA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ
06 Haziran 2022 - 09:32

Sinasi Kara

Ancak, yapılacak harekat Türk Milletinin tamamını ilgilendiriyor. Bu nedenle, MİLLİ İRADEYİ harekete geçirmek lazım. ''Milli İrade'' denildiği zaman, iktidar ve muhalefetin birlikteliği anlaşılır. Tek başına siyasi iktidar ''Milli İradeyi'' temsil edemiyor.
Öncelik diplomaside olmalı. Kazanılmış savaş dahi, diplomasi ile kazanılan en kötü sonuçtan daha yüksek maliyet getiriyor. Yüzyılımızın savaşları, taraflara büyük ekonomik ve demografik kayıplar veriyor. Bu kayıplar, uluslararası toplumu da etkiliyor. Diplomasi söz konusu olduğu zaman, çok taraflı siyaset yöntemiyle netice alınabilir. Diplomasi, ulusal ve uluslararası toplumun çıkarlarının minimum özdeşliğinde, soruna çözüm üretebilir. Diplomasi denenmelidir.
Diplomasinin başarısı, askeri güçten geliyor. Askeri gücün başarısı teknolojik silahlardan geçiyor. Türkiye, savunma sanayi konusunda bir hayli başarılı sonuçlar elde etti. Ancak yetmiyor. Milli muharip uçağı bir an önce üretmemiz şart. Zira, Nato Müttefiklerimiz, güçlenmemizi istemiyor. Amerika parasını aldığı halde uçakaları teslim etmiyor. Savunma sanayindeki noksanlarımızı tamamlamamız gerekiyor.
Suriyeye müdahale çok kutuplu sonuç yaratacaktır. Suriyede çıkarlarımız, Rusyanın çıkarları ile çatışıyor. Aynı zamanda Amerikan çıkarları ile çatışıyor. ABD ve Rusyanın çıkarlarının bizim çıkarlarımız ile çatışması nedeniyle, savaş çözüm getirmeyecektir. Kısmi başarı sağlansa bile, sorun çözülmeyecek, kaldığı yerden devam edecektir.
Nato genişleme siyaseti peşinde. Nato, genişledikçe Rusya güç kaybediyor. Türkiye, İsveç ve Finlandiyanın üye olmasına karşı çıkıyor. Rusya bu politikadan memnun. Ancak, Suriye söz konusu olduğu zaman, iki yüzlü Rus Siyaseti devreye giriyor. Rusya verdiği sözleri tutmuyor.
Amerikanın kontrolünde bulunan Fıratın Doğusunda, diplomasi ile çözüm gözükmüyor. Amerika, Nato Müttefiki gibi davranmıyor. Terörist bir devlet kurma peşinde. Nato genişlemesine (Finlandiya ve İsveçin Natoya girişine) EVET dememiz, sorunun çözüleceği anlamına gelmiyor.
Paris dörtlüsünün 103 yıl önce, hakkımızda aldığı karar, Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle, buz dolabına kaldırıldı. Ama niyetler saklanmıyor. Sözde müttefikimiz Amerika, Güneyimizde terörist devlet kuruyor. Yunanistan üzerinden bizi kuşatıyor.
Her an savaşa hazırlıklı olmamız gerekiyor.

Şinasi Kara

Bu haber 473 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum