Reklam
Reklam

Sevgi Kılıç: Başörtülü olduğum için değil, çalışkanlığım ve azmimle listede yer aldım

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda 365 delegenin oyunu alarak kadın ve gençlik kotasından PM’ye giren avukat Sevgi Kılıç, isminden önce başörtüsünün öne çıkarılmasının üzücü olduğunu söyledi.

Sevgi Kılıç: Başörtülü olduğum için değil, çalışkanlığım ve azmimle listede yer aldım

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda 365 delegenin oyunu alarak kadın ve gençlik kotasından PM’ye giren avukat Sevgi Kılıç, isminden önce başörtüsünün öne çıkarılmasının üzücü olduğunu söyledi.

Sevgi Kılıç: Başörtülü olduğum için değil, çalışkanlığım ve azmimle listede yer aldım
27 Temmuz 2020 - 15:22

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda 365 delegenin oyunu alarak kadın ve gençlik kotasından PM’ye giren avukat Sevgi Kılıç, isminden önce başörtüsünün öne çıkarılmasının üzücü olduğunu söyledi.

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi için önerdiği 80 kişilik anahtar listede yer alan avukat Sevgi Kılıç, 365 delegenin oyunu alarak gençlik kotasından PM’ye girdi.

İstanbul Beykoz İlçe Teşkilatı’nda görev yapan 27 yaşındaki Kılıç, “CHP yönetiminde ilk başörtülü aday” olarak nitelendirildi.

‘LİSTEDE BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞUM İÇİN DEĞİL, ÇALIŞKANLIĞIM VE AZMİMLE YER ALDIM’

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre; Parti Meclisi’ne girmesinin ardından konuşan 27 yaşındaki genç siyasetçi, kamuoyunda ve medyada başörtüsünün isminden ve kim olduğundan önce konuşulmasına bir insan ve kadın olarak üzüldüğünü söyledi.

“Avukat kimliğimle, hukukçu kimliğimle ve CHP’li kimliğimle öne çıkmak isterdim” diyen Kılıç şunları söyledi:

“Her şeyden önce başörtülü olarak kategorize edilmek çok üzücü. Çünkü ben öncelikle bir insanım, bu ülkenin bir genciyim. Karşımdaki kişinin bana baktığında başörtümü değil, içindeki beni görmesini isterim. Aynı benim yaptığım gibi… Dün avukat kimliğimle, hukukçu kimliğimle ve CHP’li kimliğimle öne çıkmak isterdim. Çünkü ben o listede başörtülü olduğum için değil, çalışkanlığım ve azmimle yer aldım. Bundan sonra da sahada çalışmaya devam edeceğim.”

 


‘KILIÇDAROĞLU’NUN ÖNDERLİĞİNDE CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

 

Kılıç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde CHP’yi iktidara taşımak için mücadele vereceklerini belirterek, “Ben CHP’de önce gençlik örgütünde ardından da ana kademe olan Beykoz ilçe başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Çalışmalarımız genel başkanımız tarafından takdir edildi ve bir ay önce başkanımızdan bir öneri geldi, ben de seve seve bu yola baş koydum. Örgütümüz gençlerin çalışmalarını her zaman izler ve değerlendirir. Bu noktada beni layık gördüler ve anahtar listede yer aldım. Şimdi de PM’deyim. Bu başarının bir ürünü” diye konuştu.

‘BİR KADININ BAŞÖRTÜSÜ İLE AYRIŞTIRILMASI KADINA ŞİDDETİ ÇOĞALTIR’

Başörtüsü sebebiyle bir insanın ayrıştırılmasının kadına yönelik şiddete hizmet edeceğine dikkat çeken Sevgi Kılıç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir kadına din, dil, ırk, giyim tarzı ya da herhangi bir sebepten bu şekilde kategorize edici sıfatlar yüklemek toplumumuzu ayrıştırır, böler. Günün sonunda da kadına karşı şiddete, eşitsizliğe etki eder ve şiddeti çoğaltır. Hiçbir fayda sağlamaz. Ben önce olduğu gibi şimdi de çalışmaya devam edeceğim. Görevimi layığı ile yerine getireceğim. Bu sıfatlar ile bizi bölmelerine izin vermeyeceğim.”

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN İMZA ÇEKİLMESİ KABUL EDİLEMEZ’

Kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin her geçen gün artığı Türkiye’de ayrıştırıcı söylemlerden vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yapan Kılıç, AKP tarafından tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekilmesinin tartışmaya açılmasının da kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Kılıç, “Biz bugün kadına karşı şiddetin önlenmesi noktasında İstanbul Sözleşmesi’ni nasıl daha etkin hale getiririz mücadelesi verirken, bugün sözleşmeden çekilmenin konu edilmesi çok yanlıştır, kabul edilemez. Bu yönde de mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

https://www.gazetekritik.com/

Bu haber 4548 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum