Reklam
Reklam

Şimdi Diyarbakır’ın tek kadın muhtarı…

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde görev yapan kentin tek kadın muhtarı Dilek Demir, 40 kız çocuğunu erken yaşta evlenmekten kurtardı.

Şimdi Diyarbakır’ın tek kadın muhtarı…

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde görev yapan kentin tek kadın muhtarı Dilek Demir, 40 kız çocuğunu erken yaşta evlenmekten kurtardı.

Şimdi Diyarbakır’ın tek kadın muhtarı…
03 Aralık 2021 - 09:27


*
Kendisi de 14 yaşındayken zorla evlendirilen Demir, "Hiçbir kız çocuğunun özellikle okuldan alınmaması için yemin ettim" dedi.
*
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’nin iki dönemdir muhtarlığını yürüten dört çocuk annesi Dilek Demir, göreve gelince muhtarlığın duvarına dilek-şikayet kutusu astı.
14 yaşında okuldan alınarak zorla evlendirilen Demir, kendisi gibi evlendirilmeye çalışılan ya da başka sorunu olup da dile getirmeye çekinenler için astığı kutuya gelen ihbar mektuplarıyla bugüne kadar 40 kız çocuğunu erken yaşta gelin olmaktan kurtardı.

“BABAM BENİ DÖVEREK EVLENDİRDİ”

14 yaşında okuldan alınıp evlendirildiğini, 17 yıl önce de eşinden ayrıldığını söyleyen Demir, şöyle konuştu:
“Önlüğüm üzerimden soyuldu, gelinlik giydirildi ve çocuk gelin oldum. Babam beni döverek, zorla evlendirdi. Karşıydım, okuyup polis olmak istiyordum. Liseyi bitirdim, şimdi üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Mahallemi çok seviyorum. Hizmeti çok seviyorum. Bu 8 yılda 650’yi aşkın kişiye bir şekilde maaş bağlattık. Okuldan alındığım için bir okuma aşkı içimde kaldı ve artık hiçbir insanın, hiçbir kız çocuğunun özellikle okuldan alınmaması için yemin ettim. Şu anda gücüm kendi mahalleme yetiyor. Elimden geldiği kadar başka taraflara da yardımcı olmaya çalışıyorum.”
*
“ANAHTAR HER ZAMAN BENDE”

“Okuldan alınan genç kızlar mağdur olmasın, erken evlendirilmesin diye veya başka şikayetleri olup da yanıma gelmeye çekinenler için dilek-şikayet kutusu yaptırdım. Onun anahtarı her zaman bendedir. Ben açarım, ben kapatırım. İlk yıllarımda çekiniyorlardı ama şimdi artık yanıma geliyorlar. Bu kutuyla 40 genç kızımızın hayatını uçurumdan kurtardık. Şu anda çoğu okulunu bitirmiş, çoğu meslek sahibi. Gerçekten bu kutunun çok faydası oldu. Bunu gördük, 40’a yakın kız çocuğunu evlilik masasından çevirdik.”
(DHA)
Yayınlanma: 29 Kasım 2021
Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar, eşarp ve şunu diyen bir yazı 'mynet kadın 14 YAŞINDAYKEN EVLENDİRİLEN DİYARBAKIR' 'IN TEK KADIN MUHTARI 40 KIZ ÇOCUĞUNU GELİN OLMAKTAN KURTARDI! "14 yaşında önlüğüm üzerimden soyuldu, gelinlik giydirildi ve çocuk gelin oldum. Babam beni döverek, zorla evlendirdi"' görseli olabilir
 

Bu haber 461 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum