Reklam

TARIMDA BİLİMSEL ÇÖZÜMLER : BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN???

Popüler politik söylemler değil TARIMDA BİLİMSEL ÇÖZÜMLER: BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN???

TARIMDA BİLİMSEL ÇÖZÜMLER : BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN???

Popüler politik söylemler değil TARIMDA BİLİMSEL ÇÖZÜMLER: BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN???

TARIMDA BİLİMSEL ÇÖZÜMLER : BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN???
20 Şubat 2021 - 15:52

 
İBB renkli renkli sloganlar ile BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN diyerek yola çıktığını açıkladı. İBB Başkanı Tunç Soyer yanında AÖF Sosyoloji mezunu /adrese teslim TARIM DAİRE BAŞKANI ile bu projesini açıkladı. Dedi ki;
"TARIMDAKİ SU TÜKETİMİ %70'dir. Biz bunu %50'ye İNDİRECEĞİZ." Eğer bu oran %50'ye düşürülür ise BESİN HALKASI / ÜRETİM HALKASI kırılır. Yani protein kaynağı olan hayvanların varlığının sürdürülmesi, Giyim /kuşam/barınma gibi ihtiyaçlarımızın karşılanmaz olması, ....... gibi gibi geri dönüşü olmayan sorunlar ile karşı karşıya kalırız. 
Dünyada SU kullanımı mevcut SU REZERVİNE göre
TARIMDA %70
SANAYİDE %20
EVSEL %10 kullanıma sahiptir.
İBB'nin SANAYİ deki SUyun kullanımı konusunda tasarrufa gitmesi gerekir. İBB ve ilgili YEREL YÖNETİMLER bunu yapmıyor, ORGANİZE TARIM SANAYİ BÖLGELERİ PROJELERİNE HAYIR demiyor, SÖZLEŞMELİ TARIM MODELİNE HAYIR demiyor, YERELDE PARK BAHÇELERDE DAMLAMA SULAMA SİSTEMİ kullanmıyor, ARITMA SULARINI PARK BAHÇEDE kullanmıyor, SU KAYNAKLARINI ve SULAK ALANLARI İMARA açıyor, İÇECEK /SALÇA / VE DİĞER SANAYİ ÜRETİMİ ... gibi endüstriyel üretimi olan fabrikalara SU YÖNETİMİ/ATIK SULARININ KONTROLÜ konusunda işlem yapmıyor, İNCİRALTI, ÇEŞME URLA PROJESİ gibi bölgenin SU KAYNAKLARINI talan edecek projelere onay veriyor,..... İse SUYUN KULLANIMINDA BESLENME ZİNCİRİNİ KIRACAK olan tarımdaki %70 olması gereken SU KULLANIMINI %50'ye DÜŞÜRÜR!!! . İşte o vakit GIDAMIZIN GELECEĞİ TEHLİKEYE GİRER. 
Hep diyorum TARIM İHTİSAS İŞİDİR. TARIM POPİLİZMİ, LİYAKATSİZLİĞİ KALDIRMAZ.
Not:Hayvansal yem bitkileri üretim deseninin değiştirilmesi ile ilgili yazımı ayrıca yazacağım.
SULAMA sistemlerinin iyileştirilmesi, metotları da ayrı konulardır. Onları da ayrıca yazacağım. 
 
Hatice Zeybek Uslu
Zir. Yük. Müh. 

Bu haber 1088 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum