Reklam
Reklam

Trabzon’un İkinci Tıp Fakültesi Kuruldu

Trabzon’un ikinci Tıp Fakültesi “Trabzon Tıp Fakültesi” kuruldu.

Trabzon’un İkinci Tıp Fakültesi Kuruldu

Trabzon’un ikinci Tıp Fakültesi “Trabzon Tıp Fakültesi” kuruldu.

Trabzon’un İkinci Tıp Fakültesi Kuruldu
30 Haziran 2020 - 09:52

Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde Trabzon’un ikinci Tıp Fakültesi “Trabzon Tıp Fakültesi” kuruldu. Karar bugünkü Resmî Gazetede yayınlandı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdöl, üniversite bünyesinde kurulan yeni Trabzon Tıp Fakültesi’ne ilişkin, "Fakültemiz, geçmiş ile gelecek arasında kurduğumuz bağın genç dimağlara atılan imzası olacaktır. Trabzon’a hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla bugünkü Resmî Gazete'de yayınlanan kararnameyle kurulması onaylanan Trabzon Tıp Fakültesi’nin Trabzon ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Erdöl, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu hizmetin Trabzon’a kurulmasında emeği olan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK Genel Kurulu üyelerine teşekkür etti. 

SBÜ'nün ülkede ve gönül coğrafyasında sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla 1903'te 2. Abdülhamit Han tarafından kurulan Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin bugünkü imkanlarla daha ileriye taşınmasına yönelik bir uygulama olarak kurulduğunu aktaran Prof. Dr. Erdöl, şunları kaydetti:

 "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültemiz göğsümüzü kabartan, ruhumuzu okşayan, geçmiş ile gelecek arasında kurduğumuz bağın müşahhas bir numunesi, genç dimağlara atılan imzası olacaktır. Bu fakültelerimizde eğitim görecek öğrencilerimiz 83 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve teveccühleriyle küllerinden doğan üniversitemizde, kuruluş misyonuna uygun olarak eğitim görmenin ömür boyu gururunu yaşayacaklardır. Bu vesileyle sınırlarını kürre-i arz olarak belirlemiş, hizmet alanını insanlığın tamamıyla ifade etmiş, en zor zamanlarda dahi yardım elini ve ilme, insana yardım düsturunu asla mazlum ve ihtiyaç sahibi coğrafyalardan eksik etmemiş 2. Abdülhamit Han'ı açtığı bu kapı ve kapılar için rahmet ve minnet ile yad ederken, bunun bir başlangıç olduğunu ve ecdadımızın ardında attığımız ve dahi atacağımız adımların mütevazı ama elzem bir adımı olarak büyüyerek devam ettirme gayretinde olacağımızın bilinmesini isterim."

Bu haber 2606 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum