Reklam
Reklam

"Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne gidecektir"

Bordo-Mavi Gönüller Derneği, Trabzonspor için duyurulan men cezasının ardından bir açıklama yayınladı: "Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne gidecektir"

"Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne gidecektir"

Bordo-Mavi Gönüller Derneği, Trabzonspor için duyurulan men cezasının ardından bir açıklama yayınladı: "Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne gidecektir"

04 Haziran 2020 - 23:27



 
UEFA, Finansal Fair Play (FFP) kuralları çerçevesinde yükümlülüklere uymadığı gerekçesiyle Trabzonspor'un bir yıl Avrupa kupalarından men edildiğini duyurmuştu. Söz konusu kararın ardından bir açıklama yayınlayan Bordo-Mavili Gönüller Derneği, Trabzonspor'un bütün engellemelere rağmen Şampiyonlar Ligi'ne gideceğini ifade etti.

Dernek Başkanı Yusuf Ünal'ın kaleme aldığı yazıda şu ifadelere yer verildi:

2010-2011 yılında Tüm kamuoyunun bildiği üzere futbolumuza şike bulaşmış Trabzonspor’un emeği, şampiyonluk kupası ve övüncü çalınmış, takımı dağıtılarak gelecek olan başarılarla birlikte milyonlarca lirası da gasp edilmiştir. İsviçre Federal Mahkemesi, FIFA, CAS ve UEFA'nın, şike yapan takımı suçlu bulmasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu’na bu konu ile ilgili herhangi bir yaptırım gerçekleştirilmemiştir. Sadece bu konu bile UEFA’nın kuruluş ilkelerine ve var olma sebeplerine tamamen aykırıdır.

 
Koronavirüs sebebi ile tüm dünyada yaşanan olağanüstü koşullar sonrası; UEFA'nın 2020-2021 sezonu için Avrupa kupalarına katılımda Finansal Fair Play konusunda tamamen esneklik getireceğini deklare etmesine rağmen Trabzonspor’un 2020-2021 sezonunda Avrupa kupalarından men edildiğinin açıklanması çok manidardır. Üstelik; kulübü kepenk kapatacak kadar batmış olanlar, kulübünün elektrik faturasını ödeyemeyenler, devletin sağlamış olduğu krediyi kabul etmeyenler ve transfer kısıtlaması alanlar varken Finansal Fair Play’e uyan ve uymak için gayret gösteren Türkiye’deki tek kulüp olan, borsada 2019 yılında 106 milyon lira kar açıklayan, Avrupa Ligi gelirinin %50’sine el konmasına rağmen 23 milyon lira kar açıklayan, hiçbir oyuncusuna geçmişe dönük borcu olmayan, FIFA'da herhangi bir oyuncusu ile davası olmayan, altyapıdan yetiştirdiği gençlere yatırım yaparak onları vitrine koyan, kendisine emanet edilmiş paraları saçma sapan bonservis bedelleri ödeyip kısa vadeli başarılar kazanmak için çarçur etmeyen, düzgün bir mali tabloya kavuşmuş sürdürebilir transfer politikası elde etmiş ve kasayı sürekli artı da tutmayı başaran bir yönetim politikası ile idare edilen Trabzonspor hakkında açıklanması ise daha da manidardır.

2010-2011 yılında yapılan haksızlıklara Trabzonspor’a yapılan kıyımlara kılını kıpırdatmayan, rüşvet skandalları ile adı kirlenip tarafsızlığını kaybeden UEFA hem fiziksel hem mental olarak çok iyi hazırlandığımız şampiyonluğa bu kadar inandığımız bir süreçte daha sonra yapabileceği bir açıklamayı şimdi yaparak bize engel olmak istemiştir.

Bilmedikleri ve ya unuttukları bir şey var ki,Trabzonspor alışılagelmiş düzeni ve ezberleri bozmuş, bu güzel oyuna gerektiği saygınlığı kazandırmış kulüptür. Aynı zamanda Trabzonspor Türk futbolunda şampiyonlukların ve başarıların belli takımlara pay edildiği, sınıfların belli olduğu, hiyerarşinin zerrece sarsılmadan yürüdüğü bir dönemde ortaya çıkıp bütün yerleşik hüküm ve kurumları yerle bir etmiş gerçek bir asi, halis bir oyunbozan ve devleri dize getirmiş baş belası bir takımdır. Ve Anlaşılan odur ki Türkiye’deki oyunları bozmak yetmemiş Avrupa'daki işbirlikçilerinin, rüşvetçilerin, talimatla iş yapanların, tehditle sindirilenlerin oyunlarını bozacağı gün gelmiştir.

Trabzonspor bütün engellemelere rağmen Şampiyon olacaktır. Şampiyonlar Ligi’ne gidecektir. Biz Bordo Mavi Gönüller olarak bütün gücümüzle Bordo-Mavi sevdamız Trabzonspor’umuzun  arkasındayız.
BORDO MAVİLİ GÖNÜLLER

Bu haber 9826 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum