Reklam

Tüccar fındığı kaç TL'den alıyor? İşte fındık fiyatları

Tüccar fındığı kaç TL'den alıyor? İşte fındık fiyatları

Tüccar fındığı kaç TL'den alıyor? İşte fındık fiyatları

Tüccar fındığı kaç TL'den alıyor? İşte fındık fiyatları

Tüccar fındığı kaç TL'den alıyor? İşte fındık fiyatları
17 Ekim 2021 - 21:18

 

 
 Fındık fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Ordu’da yeni haftaya 23.75 TL’den başlayan fındık fiyatları bugün 24 TL’yi gördü. Serbest piyasada tüccar bugün 50 randımanlı kabuklu fındığı 24 TL’den alıyor.
Bazı tüccarların 24.25 TL’den alım yaptığı da bildirildi. Fındığını randıman kırdırarak satan üretici daha da fazla kazanıyor. Tüccarda 55 randıman fındığın kilosu 26.40 TL’den işlem görüyor.
Ordu’da Eylül ayı içerisinde 7.095.356 Kg fındık satıldı.
 
 
 
FINDIK FİYATINI ARZ TALEP BELİRLİYOR
Ünye Ticaret Borsası Meclis Üyesi Halit Veyisoğlu, serbest piyasada fındık fiyatlarının arz talebe göre oluştuğunu söyledi. Fındık fiyatlarının yükselmesinin üreticinin kendi elinde olduğuna işaret eden Veyisoğlu,” Üretici fındığını Toprak Mahsulleri Ofisi’ne götürürse, serbest piyasaya az ürün inerse fındık fiyatları da yükselir” dedi.
Serbest piyasada oluşan fiyatın üreticinin hoşuna gitmediğini belirten Halit Veyisoğlu, “Üretici serbest piyasadaki fiyatı beğenmiyor ancak yine de fındığını tüccara satıyor. Biz esnaf olarak, ürünü alıp, satıp para kazanacağımız halde kendimiz bizzat üreticiye uyarıyor, TMO’ya gitmesini söylüyoruz. Ama TMO ile uğraşmak istemiyorlar. Ürünün TMO’ya gitmesi gerekli.
 
 
 
Fındık kalitesinin mevsim şartlarından dolayı çok iyi değil. Bu sezon çürüksüz fındık yok denilecek kadar az. Yağmurdan dolayı oldu, bunda kimsenin suçu yok. Bu yüzden fabrikalardaki bayan işçiler fındığı seçmekte zorlanıyorlar. Buna bağlı olarak fabrikalar hızlı kırım yapamıyorlar.
ÜRÜNÜNÜZÜ TMO’YA VERİNİZ
 Her zaman söylüyoruz. Bu malın sahibi fındık tüccarları değil, ihracatçı değil, TMO’da değil, piyasadaki yabancı firma da değil. Bu malın gerçek sahibi üretici. Onlar ne derse o olur. Ama olmuyor. Üretici malını korumuyor, koşa koşa pazara geliyor. Kısacası fiyatın yükselmesi üreticiye kalmış. İhtiyacı kadar ürün getirip satar, kalanını tutarsa piyasadaki arz fazlalığında denge oluşur, bu da fiyata olumlu yansır. İlla satması gerekiyorsa da götürsün TMO’ya versin. ”

Ordu Gazete 

Bu haber 864 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum