Reklam
Reklam

Türk Sağlık-sen: Ordu Devlet Hastanesi idarecilerinden üyelerimize baskı uygulanmaktadır

Ordu Devlet Hastanesi idarecilerinden üyelerimize baskı,mobing ve yer değişikliği uygulanmaktadır.

Türk Sağlık-sen: Ordu Devlet Hastanesi idarecilerinden üyelerimize baskı uygulanmaktadır

Ordu Devlet Hastanesi idarecilerinden üyelerimize baskı,mobing ve yer değişikliği uygulanmaktadır.

Türk Sağlık-sen: Ordu Devlet Hastanesi idarecilerinden üyelerimize baskı uygulanmaktadır
26 Şubat 2021 - 21:32



15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye’nin terörle mücadele verdiği çetin mücadele, iç ve dış güçlerin ülkemizi bölmeye yönelik gayretlerinin karşısında milli birlik ve beraberlik özellikle siyaset kurumu tarafından sıkça vurgulanmaktadır. 

Bu vurguda kimsenin ayrımcılık yapmaması, özellikle kamuda bu tür ayrımcılık yapanların iyi niyetli olmadığı hatta kripto olarak bile değerlendirileceği ifade edilmiştir. 

Türkiye sevdasını, emeğinin önüne koyan bir sivil toplum örgütünün mensubu olarak bizler; bu anlayışa dikkat ettik ve zedelenmemesi adına gayret gösterdik.

Ülkemizin oldukça hassas bir dönem içerisinde olduğunu düşündüğümüz bir zor zamanlarda covitle mücadelede gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarının çökmüş olduğu morallerini dahada altüst etmektedir.
Biz böylesine hassas davranırken ne yazık ki ordu devlet Hastanesinde bazı idarecilerin hala yandaş sendikacılık sevdasına tutulmalarını, ayrım ve ötekileştirme yapmalarını görmek çok sıkıntılıdır. 

Sabrımızı zorlayıp, bardağı taşırıp hadlerini aşanlar, makam koltuğunun gölgesinde sendikacılık yapmaya kalkışmaktadır. 

Sağlık çalışanlarının bize olan teveccühünü çekemeyen bazı idareciler tabir caizse koltuklarına kuruldukları makam odalarında ve servis servis gezerek üyelerimizi istifaya zorlayarak Suç İşliyorlar.

Adaletlerinin terazisini ortadan kaldıran, personel arasında ayrımcılıkta sınırların zorlandığı ve alenen sendikamıza düşmanca bir tavır sergileyen bu şahıslarla ilgili ordu il sağlık müdürlüğü gereği yapılmalıdır. 

Bir koltukta 2 karpuz olmaz.

Biz sendikal rekabeti her zaman savunuruz ve isteriz .ama ayrımcılık ve ayrıcalık gibi kamu çalışma düzeni ve huzurunu bile bozan uygulamalara asla müsamaha göstermeyiz.

Buradan açıkça söylüyoruz ki; hiç kimse idarecilikle sendikacılığı karıştırmasın ve makamını kullanarak bu işlere bulaşmasın. 
Bunların yaptıkları kanunlara göre de suçtur. TCK’da bu suçu işleyenlerin hapis cezasına çarptırılacağı açıktır. 4688 sayılı Kanun, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler sendikal baskının yapılamayacağı idarecilerin bu konuda ayrım yapamayacağı ifade etmektedir. 
Bu dönemde kamuda böyle işlere kalkışarak huzuru bozan ve çalışma barışını zedeleyenlere de fırsat verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu tür işlere kalkışanlar hakkında gereği yapılmalıdır.

Fatih Galender ZENGİN 
Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı

Bu haber 431 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum