Reklam

Türkiye, Diyarbakırlı bu pırıl pırıl 3 genci konuşuyor!

Diyarbakır'da okuyan “Nehir Toklu, Dicle Ezgi Ekinci ve Seyit Metin Barut,” dünyanın en iyi üniversitelerinden Harvard ve Brown'a tam burslu olarak kabul edildiler.

Türkiye, Diyarbakırlı bu pırıl pırıl 3 genci konuşuyor!

Diyarbakır'da okuyan “Nehir Toklu, Dicle Ezgi Ekinci ve Seyit Metin Barut,” dünyanın en iyi üniversitelerinden Harvard ve Brown'a tam burslu olarak kabul edildiler.

Türkiye, Diyarbakırlı bu pırıl pırıl 3 genci konuşuyor!
08 Nisan 2021 - 11:21


Diyarbakırlı 3 genç dünyanın en iyi üniversitelerinden Harvard ve Brown'dan tam burslu alarak Türkiye'nin gururu oldu. CNN Türk canlı yayınına katılan Nehir Toklu, Dicle Ezgi Ekinci ve Seyit Metin Barut yaşadıkları büyük heyecanı anlattı. İlk duyduğunda inanamadığını ve çok heyecanlandığını söyleyen Nehir Toklu, ''Hepimiz çok şaşırdık. Hala gerçek olduğunun farkında bile değilim'' dedi. Dicle Ezgi Ekinci, ''Önemli olan pes etmemek'' derken Seyit Metin Barut ise ''Ben 15 yaşındaki Seyit'e tavsiye verecek olsaydım ne istediğini bilmesi gerektiğini söylerdim. Türkiye'de çok çok iyi profesörler var. Kimseye ulaşmaktan çekinmesinler. Onlardan yardım alabilirler'' diye konuştu.
 
Türkiye, Diyarbakırlı 3 genci konuşuyor!

Diyarbakır Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Nehir Toklu Harvard Üniversitesi'nde tam burslu olarak Uluslararası İlişkiler ve Matematik Bölümleri'ne; Dicle Ezgi Ekinci Harvard Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü'ne, Seyit Metin Barut ise Brown Üniversitesi Bilgisayar Bilimi Bölümü'ne tam burslu olarak kabul edildi.

Canlı yayına katılan gençler, yaşadıklarını şöyle anlattı:

''İLK DUYDUĞUMDA İNANAMADIM''

Nehir Toklu: Ben 18 yaşındayım. İlk duyduğumda inanamadım, çok heyecanlıydım. Hepimiz çok şaşırdık. Hala gerçek olduğunun farkında bile değilim. Harvard'ı kazandım ben, yüzde %100 bursluyum. Ben akademisyen olmak istiyorum.
Herkes gibi ben de düzenli çalıştım ama çok uğraştık. Sosyal medyada biraz çılgın şeyler oluyor.

''ÖNEMLİ OLAN ASLA PES ETMEMEK''

Dicle Ezgi Ekinci: Ben 19 yaşındayım, Nehir ile aynı sınıfta okuyorum, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nde. Ben de Harvard Üniversitesi'ni kazandım. Akademisyenlik yapmak istiyorum. Üçümüz de aynı sınıftayız.
Biz aslında 5 senedir birlikte okuyoruz. Beraber çok vakit geçirdik, çoğu turnuvaya beraber katıldık. Şimdi beraber aynı okula gidiyor olmak çok mutlu ediyor bizi. Önemli olan şey asla pes etmemek. Ben buna inandım ve bu yüzden başardığımı düşünüyorum. Ben 19 yıldır Diyarbakır'da yaşıyorum.
Sosyal yönümüzü de tamamen kısıtlamamamız gerektiğini düşünüyorum. Bazı sadeleştirmelere gitmemiz gerekiyor. Bir hedef var ortada ve onun için çaba harcamamız gerekiyor.

TÜRKİYE'DE ÇOK ÇOK İYİ PROFESÖRLER VAR

Seyit Metin Barut: Bu sene Brown Üniversitesi'nden kabul aldım. Benim esasen olmak istediğim meslek yazılımcılık.
Ben 15 yaşındaki Seyit'e tavsiye verecek olsaydım ne istediğini bilmesi gerektiğini söylerdim. Türkiye'de çok çok iyi profesörler var. Kimseye ulaşmaktan çekinmesinler. Onlardan yardım alabilirler.
Aslında biraz şaşkınız, etrafımızda birçok insan da çok şaşkın. Bunun üzerine çok çok uğraşıyoruz ama tabi uzun süredir de bekliyoruz aslında.
Çok şaşırdık, özellikle dünyanın en iyi üniversitelerinden ikisinden kabul almamız; daha önce sanırım görülmemiş bir olay olduğu için herkes şaşkın.

BİRAZ ÇILGIN ŞEYLER OLUYOR

Nehir Toklu: Çok sosyal medyam yok. Biraz çılgın şeyler oluyor. Ben de bu zamanlarda sosyal medyaya gireyim diyorum

Dicle Ezgi Ekinci: Ortada bir hedef var ve çaba harcamanız gerekiyor. Daha sade bir şekilde götürürsek hedefimize daha kolay ulaşmış oluruz

Seyit Metin Barut: Çok kısa süre İstanbul'da okudum. Çok uzun bir süredir Diyarbakır'dayım... Aslında uzun süredir kendimizi hazırlamaya çalışıyoruz. Yurtdışında üniversitede okuyan bazı arkadaşlara sorduk, bilgi almaya çalışıyoruz.

Nehir Toklu: İnsan ailesinden, arkadaşlarından uzak olması zor ama adapte olacağımı düşünüyorum. Ben hazır olduğumu düşünüyorum. Bilemiyorum tabi...

KAYNAK


Bu haber 863 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum