Reklam

Türkiye'nin en iyi 12 karavan rotaları

Ülkemizde son dönemlerde lüks otel tatilleri yerini karavan tatillerine bıraktı. İşte Türkiye'de karavanla gidilebilecek mekanlar listesi

Türkiye'nin en iyi 12 karavan rotaları

Ülkemizde son dönemlerde lüks otel tatilleri yerini karavan tatillerine bıraktı. İşte Türkiye'de karavanla gidilebilecek mekanlar listesi

Türkiye'nin en iyi 12 karavan rotaları
12 Mayıs 2021 - 16:59

Tatillerini lüks otellerde, villalarda veya yazlıklarında geçirmek isteyenlerin yanında karavan kültürü de son dönemlerde Türkiye'de oldukça gelişti. İçlerindeki özgürlük duygusuyla vaktini yeni yollar ve rotalar keşfederek geçirmek isteyen karavan tutkunları, hayallerini yollarda yaşıyor. Kendi isteğinize göre çizdiğiniz rotanın yanında istediğiniz yerde duraklayabilme imkanı, karavan tatilini oldukça cazip kılıyor. Karavan deneyimini ilk defa yaşayacak olanlar veya yeni rotalar keşfetmek isteyenler de var elbet...

Yeni rotalar arayanlar zorluk çekmesin diye hazırlanan bu yazıda, Türkiye'de karavanla gidilebilecek mekanlar yer alıyor.

AYVALIK/CUNDA

Dar sokaklara sahip olan bölgenin tarihi, koyları ve lezzetleri her zaman Cunda Adası'nı özel kılmıştır. Midilli Adası’nın izlenebildiği sahil kenarında yer alan kamp alanları, karavanınızla park edebileceğiniz geniş bir alan sunarken, aynı zamanda sosyal imkanlarıyla da konforlu bir tatil vaat ediyor.

ANTALYA/DEMRE

Portakal ve limon ağaçları arasındaki büyüleyici kokuların sizi karşılayacağı yerde doğal güzellikler ön plana çıkıyor.

İZMİR

Özdere, Urla, Foça, Karaburun, Seferihisar ve daha birçok güzel sahil beldesine sahip İzmir, karavancılar için zengin bir alana sahip. Kent aynı zamanda zengin kamp alanları nedeniyle karavancıların ve çocuklu ailelerin de kurtarıcısı.

SİLİVRİ

Alan bakımından Türkiye’nin en büyük kamp alanlarından olan birine de ev sahipliği yapan Silivri, özellikle sığ denizi nedeniyle çocuklu kampçıların uğrak yerlerinden biri. Silivri, İstanbul’a yakınlığı nedeniyle hafta sonları kaçmak için de çok güzel bir alternatif olarak akıllarda bulundurulması gereken bir adres.

AKYAKA

Karavanınızı denize sıfır bir yere park edip sırtınızı ormana yaslamak, her gün güzellikte birbiriyle yarışan koylardan birinde suya dalmak istiyorsanız burası tam size göre bir alan.

BOZCAADA

Son yıllarda giderek popülerleşmesine rağmen güzelliğinden hala bir şey kaybetmeyen Bozcaada, hala en güzel rotaların başında geliyor. Ayazma Plajı’na üç yüz metre uzaklıkta bulunan kamp alanı ise özellikle karavancıların buluşma noktalarından biri olarak biliniyor.

DATÇA YARIMADASI

Marmaris’e çok yakın olmasına karşın, sakinliği ve hala bakir kalabilmeyi başarmış doğasıyla çok özel bir yer olan Datça, tescilli koylarıyla misafirlerini bekliyor.

MUĞLA/ÇUBUCAK

Marmaris’in keşmekeşinden uzakta, Hisarönü Körfezi’nin hemen kıyısında yer alan Çubucak, yazın en sıcak zamanlarında bile ferahlamak isteyenlerin kaçış noktası olmasıyla ünlü. Bu ününü de elbette çam ağaçlarıyla kaplı bir alan olmasına borçlu.

NEVŞEHİR/GÖREME

Karavan alanlarının es geçilmediği kentte kuşbakışı manzara olmasının yanında, çocuklu aileler için fazla tavsiye edilmiyor. Doğası gereği zorlu bir arazi olan Nevşehir'de peri bacaları veya balon manzarası sizleri oldukça tatmin edebilir.

ANTALYA/KAŞ

Tatilin en güzel adreslerinden biri olan Kaş, karavan tutkunlarının da rotalarında mutlaka yer verdiği yerlerden. Dillere destan deniziyle karavancıların uğrak noktası olan bölge, daha çok huzur ve sessizlik arayanlar için ideal.

EDİRNE/KEŞAN

İstanbul'a yakın olması nedeniyle, kafa dinlemek için kaçılan yerlerden biri de Edirne Keşan bölgesi. Bu detayı göz önünde bulundurarak, eğer sakinlik arıyorsanız hafta içini tercih etmenizde fayda var.

MUĞLA/DALYAN

Kayalara oyulmuş Kral Mezarları ile ve Caretta Carettaları ile bilinen Dalyan, Muğla’nın Ortaca ilçesinde, Fethiye ve Marmaris’in arasında yer alıyor. İztuzu Plajı mutlaka görülmesi gerekenler listenizde olabilir

Haber.com

Bu haber 718 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum