Reklam

Uğur Canbolat’ın Yeni Kitabı “Aklımda Olduğun Aklında Olsun” raflarda

‘Rüzgâr Geldi Tam İçimde Durdu’ alt başlığıyla raflardaki yerini alan TV programcısı, yazar Uğur Canbolat’ın 6’ıncı kitabı “Aklımda Olduğun Aklında Olsun” ile farklı bir tarz ile roman ve denemeyi birleştiriyor.

Uğur Canbolat’ın Yeni Kitabı “Aklımda Olduğun Aklında Olsun” raflarda

‘Rüzgâr Geldi Tam İçimde Durdu’ alt başlığıyla raflardaki yerini alan TV programcısı, yazar Uğur Canbolat’ın 6’ıncı kitabı “Aklımda Olduğun Aklında Olsun” ile farklı bir tarz ile roman ve denemeyi birleştiriyor.

Uğur Canbolat’ın Yeni Kitabı “Aklımda Olduğun Aklında Olsun” raflarda
22 Ekim 2019 - 13:39


“Aynı ihtiyaçlar dünyasında yaşamıyor muyuz, aynı Güneş’e uyanmıyor, aynı yağmurda ıslanmıyor muyuz?” sorusu ile Uğur Canbolat okuyucusuna uzun bir aradan sonra yeniden merhaba diyor. Kitapta okuyucularını farklı gönül mevsimlerde dolaştıran Uğur Canbolat, kahramanı Rüzgâr ile olan ilginç diyaloglarını serbestçe paylaşıyor. Kendi Rüzgâr’ı ile okuyucusunun rüzgârını ustalıkla birleştiren yazar bu eseriyle farklı ruhsal esintiler taşıyor. Kolay anlaşılan, rahatça kahramanın izinin sürüldüğü kitap bir nevi manevi gelişim kitabı niteliğini taşıyor. Kitapta yer alan başlıklara bakıldığında okur kolaylıkla hepimizin yaşadığı duygular ve içinden çıkamadığımız açmazlar diyebileceği hemen göze çarpıyor.

Yazar uğradığı her mevsimde karşılaştığı insanlığın duygu, düşünce ve davranış hallerini kendine has üslubuyla dile getirerek, okuyucularını kendi duygularıyla yüzleştirip barıştırmayı deniyor. Olanla olması gereken arasına kalın bir halat çekerek aralarına kopmaz bir bağlantı kuruyor. TV programları, köşe yazıları ve sohbetleriyle tanınan Canbolat, bu kitabında farklı bir tarz geliştirerek roman ile denemeyi birleştirerek novella tarzında roman-deneme ile okuyucularının karşısında çıkıyor.

“Yanmak isteyen çok, kül olmak isteyen yok”
Folıant Yayınları’ndan Sema Çakır danışmanlığı ve İkram Arslan editörlüğünde çıkan kitabında Canbolat, “Olmak isteyen çok, ölmek isteyen yok. Varmak isteyen çok, yola giren yok. Vuslat dileyen çok, firkate talip olan yok. Gülü seven çok, dikenine katlanan yok. Almak isteyen çok, fedakârlık yapmak isteyen yok. Döner mi bu devran böyle… Kül olmayı göze alamayan, aşk meydanına çıkmamalı” diyor.

Kitapta dikkat çeken başlıklar
Acılar acımasız, Kötülükler serbest kalmamalı, Gizli yetenek, Kalpte kuşku, İyi yaşayış, Geçinme ahlakı, Üstünü örtmek, Ağlamak ruhun zemzemi, Mevsimlik sevgiler, Besili kelimeler, Nelerin sağırıyız, Gazap mahkûmu, Kutsal ürperti, Kalbin kanaması, Muhalif duygular, Yürek depremleri, Öğretici hatalar, Beklemek sancısı, Kalp kültürü, Kalkındırıcı davranışlar, Çeldiriciler ve önleyiciler, Yan etki, Haz ve üstünlük arayışı, Mana genetiği.

Canbolat’ın Gerçek Âlim, Gerçek Âşık Haluk Nur Baki, Portreler, Psikoloji Konuşmaları, Geldim Ama Yoktun, Hikâyeler Hep Yarım adıyla yayımlanmış 5 kitabı daha bulunuyor.

Uğur Canbolat Kimdir?
1966 yılında Orta Anadolu'nun bozkırı olan Yozgat'ta doğdu. Köy odasında büyüdü. Kendini sohbetin tadına ve kelimenin ahengine meftun olarak tanımlıyor.
Bir Üsküdarlı... Çay, dergi, kitap ve Üsküdar dörtlüsünü seviyor. Bir de yanında türküler... Muhabbete paçayı kaptırdığını düşünüyor.

Radyo yayın yönetmenliği ve genel müdürlüğünün yanı sıra uzun yıllar televizyonlarda psikoloji programları yaptı. Hâlen ÜLKE TV ve Üsküdar Üniversitesi Televizyonu'nda programlarına devam ediyor.
PSİKOHAYAT dergisinin Genel Koordinatörü ve ESKADER (Edebiyat, Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği) Üyesi. Canbolat, Üsküdar Üniversitesi NP Etiler Tıp Merkezi İdari Direktörlük görevini de sürdürüyor.
 
 
 

Bu haber 1019 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum