Reklam

ULUBEYLİ 'GOÇ DAYI'

Levent Aktaş bey yazdı: keyifle okuyacağınızı umut ediyorum

ULUBEYLİ 'GOÇ DAYI'

Levent Aktaş bey yazdı: keyifle okuyacağınızı umut ediyorum

ULUBEYLİ 'GOÇ DAYI'
13 Ocak 2021 - 21:33


Aligoçun İbraam veya Goç dayı lakabı ile tanıdığımız, gerçek adıyla İbrahim Aydın dayımız 1927 yılında ailesinin tek erkek çocuğu olarak Ulubey de doğdu. 1 nisan caddesi üzerinde hobi olarak bir bakkal dükkanı işletti yıllarca. İbrahim dayının yaptığı evliliklerinden 11 çocuğu olmuştur. Çocuklarından bazıları kendisi gibi erken vakitte aramızdan ayrılmışlardır. Mekânları cennet olsun.
İbrahim dayı dışarıdan bakıldığında sert ve inatçı karakteri ile bilinirdi. Aslında tüm inadı iş olana kadardı, iş bittikten sonra inadının hükmü kalmaz melek gibi kalbi devreye girerdi hemen. Çocuklarla çocuk, büyüklerle büyük olurdu rahmetli. Dükkânı bizim evimizin tam karşısındaydı. Akide şekeri ve gofret almak için sürekli giderdik dükkânına. Paramız olmasa da o dükkânın ürünlerinden her zaman istifade etmişizdir. Eli çok açıktı rahmetlinin. Kapısı ve sofrası herkese açıktı.
Birilerine yardım edeceği zaman bunu açıktan yapmaz hayrını gizli yapardı. Bu nedenle ilçemiz dışında Gölköy ve Gürgentepe de bile tanımayan yoktu kendisini. Sözü senet hatırı sayılan çok kıymetli bir büyüğümüzdü.
16 Şubat 1998 tarihinde yakalandığı amansız hastalık nedeniyle aramızdan ayrılıp Rahmeti Rahmana kavuşan Aligoçun İbraam dayıya Allahtan rahmetler diliyorum. Mekânı cennet olsun inşallah.
Saygı ve özlemlerle
 
Levent Aktaş
13.01.2021
 

Bu haber 401 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum