Reklam

Ünye de 'Çamlık projesi' ile ilgili basın açıklaması..

BASIN AÇIKLAMASI..! Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlık’ta yapılan çalışmalarla ilgili derin bir bilinmezlik yaşanmaktadır.

Ünye de 'Çamlık projesi' ile ilgili basın açıklaması..

BASIN AÇIKLAMASI..! Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlık’ta yapılan çalışmalarla ilgili derin bir bilinmezlik yaşanmaktadır.

Ünye de 'Çamlık projesi' ile ilgili basın açıklaması..
13 Ağustos 2020 - 20:58

Bu zamana kadar çalışmaların kapsamını içeren bir proje açıklanmaması Ünyelileri endişeye sevk etmiş, tepkilere sebep olunmuştur.
Biz, Ünye Sivil Toplum Platformu olarak Çamlık’taki çalışmaları yakından izliyor, yanlışa mahal verilmemesi noktasındaki hassasiyetimizi sürekli canlı tutuyoruz.
Şu ana kadar Çamlık’ta yapılan çalışmalarda, daha önce Ünye’de yapılan toplantılarda alınan kararlara ters bir şey yapılmadığını gözlüyor, bundan da ziyadesiyle memnunluk duyuyoruz.
Ancak, çalışmaları yakından takibe devam edeceğiz. Burada doğru yapılana destek olacak, eğer bir yanlışlık yapılırsa gereken uyarıyı yapacağız. Uyarıya rağmen yanlışta ısrar edilirse Ünye kamuoyu ile birlikte tepkimizi en sert biçimde gösterecek, konuyu en üst makamlara taşıyacak, yanlışa asla fırsat vermeyeceğiz.
Diğer taraftan Çamlık’ta asıl, olmazsa olmaz olan bir diğer çalışma, imar değişikliği çalışmasıdır. Dokuz ay önce yapılan toplantıda kararlaştırıldığı halde uzun süre bu konuda bir çalışma yapılmaması bizlerde endişeye yol açmıştı. Ancak Haziran ayından bu zamana bu konuda da bir çalışma yapıldığına şahit oluyoruz.
Yapılan çalışma, burada 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen imar değişikliğinden vazgeçilip eski imar durumuna döndürülmesi çalışmasıdır. 2014 yılında yasa gereği Büyükşehir’e devrolunan Çamlık’taki imar durumu yapılaşmaya kapalı, ağaçlık alan-mesire yeri olarak belirlenmişti. Ancak Büyükşehir Belediyesi bu imar durumunu değiştirip Çamlığı baştan sona ‘ticari turizm’ amaçlı imara açtı. Üstelik buradaki tarihi mezarlığı Çamlık’tan kopararak, yapılaşmaya yasal dayanak oluşturdu. Ayrıca tek tapu olan Çamlığı 5 ayrı parsele bölerek, gerekirse bütün gerekirse parça parça satışa ya da devretmeye hazır hale getirdi. Bunun sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlık artık, üzerinde yapılacak tesislerle gelir getiren bir değer, satıldığı takdirde ise iyi para edecek bir mülk olarak görüldü, bütün hesaplar bunun üzerinden yapılmaya başlandı.
Çamlığı Ünyelilerin elinden alıp birilerine mal etmekten başka izahı olmayan bu imar değişikliğinin, Çamlığa ve Ünyelilere yapılan tarihi bir haksızlıktan başka bir anlamı yoktur.  
Nitekim bu haksızlık Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Hilmi Güler tarafından da görülmüş, bürokratlarına giderilmesi talimatı vermiştir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.
Bir süredir bu konuda yapılan görüşmeler ve çalışmalar sonrası hazırlanan dosyanın 13 Ağustos 2020 Perşembe günü toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesi kararlaştırılmıştır. Şu anda bütün Ünye’nin gözü Meclis’te, kulağı Meclis’ten çıkacak karardadır.
Biz aşağıda adları bulunan derneklerden oluşan Ünye Sivil Toplum Platformu olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Hilmi Güler’in ve Büyükşehir Meclisimizin yapılan yanlışı ortadan kaldıracağına, Çamlığa ve Ünyelilere yapılan bu büyük haksızlığı gidereceğine inanıyor, Meclisimizden güzel haberler bekliyoruz. Saygılarımızla…
Ünye Turizm İşletmecileri Derneği “ÜNTİD” Başkanı Adnan Sobi, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan, Canik Ünye Gazeteciler Derneği “CÜGD” Başkanı Ali Öztürk, Ünye Radyo İletişim Derneği Başkanı “ÜNRİD” Hakan Korkmaz, Akkuş, Tuzak Dernek Başkanı “AKTUDER” Başkan İsa Türk, Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Mahmut Bek, Ünye-Fatsa Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Murat Alemdar, Ekmek Üreticileri Federasyonu Bölge Temsilcisi Murat Yüksel, Teknikerler Birliği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı, KALEMDER Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, Ünye Bedensel Engelliler Spor Derneği “ÜNBEGDER” Başkanı Nihat Yerlikaya, DGSK İl Başkanı Oktay Fidan, Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan”

Bu haber 1629 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum