Seni yüreğinden öperim...
Reklam
Reklam
Cemil Kızıltuğ

Cemil Kızıltuğ

Kardelene Söylenen Türküler

Seni yüreğinden öperim...

02 Ocak 2021 - 21:18

Siz bu sayfalarda, birinin diğerini ikna ettigi, halk deyimiyle "yol getirme" yi hiç gördünüz mü, okudunuz mu,,, ben görmedim.

Görmek imkansız, lakin vazğeçmiyorsunuz, bilimsel testleri iki cümle ile anlatmaya çalışıyorsunuz... Bazen bu tartışmalar ya da tartışamamak, küfürleşmeye dönüşüyor, işin içine bacınız, ananız yedi sülaleniz de giriyor!!!! İş eşikten beşige, Vatan hainleri sandığınız şahıslar, sizin CİNSEL gücünüzle Vatanseverlige dönüşme aşaması... çogu zaman karşınızdakilerin CİNSEL güc gösterisinde küfür, tükürle kayboluyor...
 
Neyin peşindesiniz??? 
Lütfen insanları evlerinin önüne kadar takip etmeyin,
Aynı şeyleri düşünmek zorunda degilsiniz.. Aynı partiye üye olmak, aynı takımı tutmak, aynı müzigide dinlemek zorunda degilsiniz... Ama birbirinize saygı göstermek için "İNSAN" Diye bir sebebiniz var. 
Taciz etmeyin ne sözsel
Ne de fiziksel
Düşünsel likten üreme organlarına inen belalı vuruşları yapmayın...!!! 
Kaybolmak isteyen, kaybolur, aranmak isteyen bulunur, iz bırakmak isteyen, araştırır bulur, Hele Bi rahat bırakın birbirinizi...
Bu ne hiddet bu ne Celal...! 
 
Son günlerin en hararetli tartışması, "Müslüman Noel kutlar mı?" 
Çam ağacı süslemek, bulundurmak, Günah mı?
 
/Şamanizme, nardogana/Mart TAKVİMLERİNE ORTA ASYA DAN ANADOLUYA GELİRKEN /CEVAP VERİYORUM... 
 
Kendimden başlıyacagım,,,
Siz beni takip edin bakalım
Ne bulacağız?
 
Kiliseye bir adım mesafede, meydanda ki Noel ağacına gözucu mesafedeyim...Almanya burası. 
 
 Oturduğum ev (gavgavurun)
Bu yazıyı size yazdıgım Telefondan tutun da! bindiğim araba, indigim sokaklar, çalıştığım fabrika, üstümde ki esvap, spor Ayakkabım, işe giderken götürdüğüm yemek tasım(gavurun :)
 
o gün doktora gittim, afedersiniz kabız olmuşum... Bir yerden alacakmışım fitili, baktım markasına ABD şirketi, Giren de gavurun... Dört yanım beş duyum içice yaşıyor gavur la...
 
Ha yılbaşı parası verdiler( maaş tutarı) o da gavurun,,,şükür ettim aldım..
-Siz Noel kutlamıyanlar??? inanıyorum bu parayı reddetmişsinizdir ... 
 
Ha bazı kardeşlerim uyruklarını, kimliklerini de degiştirdi.. Cami yöneticileri, cemevi başkanları, sağ sol, az inanan/ çok inanan/ kim var'sa gavurun Kimligini de almış...Gün olur ya yurtdışı korkusu yaşamak istemiyorlarmış!!! ("ırmağının akışına ölürüm diyen" de, "Kahrolsun Faşizm diyen" de, ya "Hak yol İslam da" diyen de Alman Vatandaşlığına geçmiş :)
 
Şükür ben Türk kimligi taşıyorum...BU ÜLKEYE GELİŞİMİ BEN BELİRLEDİM... GİDİŞİMİ DE BEN BELİRLERİM...
 
 sorunumuz bu degil, sorun, Takiye mi yapıyoruz, birilerine mi yaranıyoruz, kendimizi mi arıyoruz?
Neyse gelelim Noel ağacına
Noel baba ya.... 
Bakıyorum bu kardeşlerime, bunların tartışmalarına "Noel kutlanmalı mı!! Kutlanma_malı _mı... Şimdi ben malmıyım bunlarla bu sayfalarda tartışayım???
Şimdi kendine Vatansever
Yurtsever, Milliyetçi, Dinci,,, gören geçiren arkadaşlar
Desem ki,,,,
Emperyalizm
Kapitalizm her yerinizi işgal etmiş, ülkeleri tarumar ediyor, savaşlar çıkarıyor, Göçebe ediyor, Tarımdan sanayi, SİLAHTAN TUTUN DA, bebelerinizin elinde ki oyuncağa, yeraltı yerüstü kaynaklarıNI bile götürüyor desem,,,, hergün bu sizden çaldıklarınla Noel kutluyor desem,,, siz illa Takvim yapraklarında ki güne mi takacaksınız? Bunlar bu zamanla güzel eğleniyor desem, din hak getire desem! İsa nın doguş bayramı ne ki Takvimlerden kağıt yırtmak hafif kalır falan filan desem anlarmısın???
 
BU Almancı kardeşlerime
sorsam Türkiye de 1000 euro bozarken bir tomar para alırken aklına ne geliyor!!! geliyor mu???Noel ağacı? Alım gücünü bağladın yer ile diger yer??? arasında ki mesafe uzak mı kısa mı... Mersecedesin eski_ di _mi değiştiriyorsun... Nasıl'sa ucuz burda,, ama beyin...? 
Beyin kaç euro Almancı kardeşim... Ahlakın ederi ne??? Geç.
 
....HACI ABİ.... 
 
Adı ! Namsan Sefer_di. 
İnsanlarımızın ona verdigi ad/
/Ermeni Hacı/ idi. 
Konstanz ın ilk TÜRKLERİ, nin en önde geleniydi..
Bu Ermeni o yıllarda bir Cami kurulabilmesi için,Ermeni Kimligini, yaşadıgın dogdugu ülkenin dini ve duruşu karşısında, Ülke aşkı, Memleket sevdasına ortaya koyan adamdı.. İLK CAMİ OLUŞUMUNDA EN BÜYÜK PAYI OLAN ADAMDI.. İSTANBULU İDİ...  FEDONUN ÇOCUKLUK ARKADAŞI, ALBÜMÜNDE ONUN GİBİ YÜZLERCE ARKADAŞI VARDI bakardık arada bir beraber... Ve benim Abi dedigim aş ekmek yedigim, dostluk ve sevgi paylaştıgım nadir arkadaşımdı... Ve Türk dilini en mükemmel konuşan, konuşmaları ile Anadoludan gelen bazı arkadaşlara Türkçe dersi veren bir arkadaştı...o yıllarda Türk derneklerinin örgütlenmeleri de, Türk Spor klüplerinin oluşmasında, ekonomik ve sosyal katkıda bulunmuş nadir özel insanlardan bir idi... O yılların Cami cemaati arkadaşlarınla yaptıgı dostluk anıları, yaşam paylaşım masalları, esprileri hala konuşulur... (Birgün Abim Arkadaşım"Ermeni Hacı"yı yazarım okursunuz..) 
Bu değerli insan 6 ay evvel vefat etti.. İstanbulda bir kaç yakını ve bu Şehirde bizden başka dostları yoktu.. Şu an Konstanz mezarlığında sonsuzluga uyuyor... Çicek götürdüm mezarına dua ettim, güzel dostuma.. Konuştum onunla
-Noel nasıl geçiyor diye sordu? bana
Dedim ki;
"Ne olacak işte Gavurun Noel'i.. ÇAM, ŞARAP, Hüzün iyide
 SEN YOKSUN İKİ GÖZÜM,
HACI ABİm...
Bu Dünya ne senin gibi Ermeni
Ne de Türk gördü
Cami ve Kilise senin gibi birini görmedi.
İnsandın sen
Hacı abi" ...
Müslümanlar ve Hiristiyanların ortak ölüsü Hacı ABİ. 
 
Namazı on numara kılardı
İsa nın şarabınıda İÇERDİ... 
Dost secer
Memleketi
Senden benden çok SEVERDİ. 
Ardından laf edenlere güler geçerdi..
Kin bilmezdi
İylik etme mezhebinden
Çekti, 
O Sonsuza gitti
 
Neyse
YÜREGİNDEN öperim
Sefer abim
Ermeni
Hacı abi...
Bugün dikkatimi çekti ilk olarak Hacı abimle aynı gün aynı ayda doğmuşuz. 
GÜZ gülleri GİBİ. 
 
MUTLU NOEL Hacı abim
Işıklarda uyu.
 
İKİ HİKAYE
 
YOLCU/S. A/KONSTANZ
 
 

Bu yazı 1689 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum