HEM ÇOK MUTLU OLDUM HEM ÇOK ŞAŞIRDIM VE İZAH ETMEM GEREKİYOR !
Reklam
Harun Çelik

Harun Çelik

Harun Çelik

HEM ÇOK MUTLU OLDUM HEM ÇOK ŞAŞIRDIM VE İZAH ETMEM GEREKİYOR !

30 Nisan 2020 - 12:46


Birkaç gün önce, bakkal abinin dükkanında iken, ekmek almak için gelen bir ablanın hikayesini anlatmıştım. Bu bir yardım isteği paylaşımı değildi, ülkemizde yaşanan insan hikayelerinden şahit olduğum bir tanesini sizler ile paylaşmaktı muradım. Ve görkemli, ihtişamlı, müreffeh yaşamlar ile paralel devam eden farklı yaşamlar da olduğunu göstermek istedim.

Çok mutlu oldum. Çünkü paylaşım yaptığım andan şu ana kadar yüzlerce mesaj aldım ve halen mesajlar gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin dört bir köşesinden ve Avrupa ülkelerinden mesajlar yağmur gibi yağıyor. İnsanlar "hocam o ablaya biz yardım etmek istiyoruz" diyorlar. Ve bunu büyük bir istek, samimiyet ve mahcubiyet içinde söylüyorlar. İnsanlarımızın göstermiş olduğu bu duyarlılık beni çok mutlu etti. Gelen mesajları okusanız inanın gözleriniz yaşarır.

Bir kere daha görmüş oldum ki, siyaset ve siyasiler tarafından ne kadar zehirlenmiş olsa da insanımız, merhamet, dayanışma, cömertlik ve paylaşma duygularını kaybetmemiş.
Gelen yüzlerce mesajda, " ben yardım edeyim ne olur hocam" diyen hiç kimse, o ablanın, ne dinini, ne mezhebini, ne ırkını, ne dilini, ne partisini, ne de başka bir kimlik aidiyetini sormadı. İhtiyaç sahibi bir insan vardı ve insanlar ekmeklerini paylaşmak istiyorlardı.

Dönüş yapabildiğim ve dönüş yapamadığım herkesten Allah binlerce kere razı olsun. Allah iyi niyetinizi kabul etsin. Allah bir niyet ettiğinizin bin karşılığını versin. Helal ekmek ve rızk kapıları açsın.
Gerçekten çok duygulandım ve ne diyeceğimi bilemiyorum.

Lakin küçük birde açıklama yapmam lazım. Her şeyden önce, şahsıma göstermiş olduğunuz güven benim için her şeyden kıymetli. Bana güvenmeniz benim için büyük bir mutluluk ve onur sebebi.
Fakat, şunu açıkça söylemek isterim, aracı olmak için bile olsa, hiçbir yardım talebini kabul edemem. Yüzlerce kişiden gelen mesajların hepsine sadece teşekkür ettiğimin bilinmesini isterim. Bu bir prensip meselesi. Asla ve kat'iyen IBAN yaz isteğinde bulunan hiç kimseye olumlu yanıt veremem. Herkes kendi etrafındaki fakir fukaraya ve garip gurebaya el uzatsın. Böylesi daha iyi.
Söylemekten haya ediyorum ama biz gerekeni yaptık, gönlünüz müsterih olsun.
Tekrar Allah hepinizden binlerce kere razı olsun.

Bu milletin hamuruna ne katarsa katsınlar, bu milletin mayasının sağlam olduğuna inancımı bir kere daha pekiştirdiğiniz için şahsım adına da yürek dolusu teşekkür ediyorum.
Allah sizi var etsin.
 

Bu yazı 868 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum