Yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın Cumhuriyet!
Reklam
Reklam
Harun Çelik

Harun Çelik

Harun Çelik

Yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın Cumhuriyet!

29 Ekim 2019 - 22:17

Bir kaç satır da ben edeyim. Birçok dostun yazdıklarını okudum. Adaletsizlikler, zulümler, istismarlar üzerinden ilerleyerek, tüm bunların suçlusu Cumhuriyetmiş gibi bir tablo ortaya koydular.

Tamam da arkadaş, birileri Cumhuriyet kavramını istismar ediyor, Cumhuriyet kelimesini kendi şahsi ikballeri için kullanıyor, birileri Cumhuriyetin ahlak ve faziletlerine uygun hareket etmiyor ise, bundan neden Cumhuriyet sorumlu olsun?

Paylaşımları okuyunca, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıl dönümünü kutladım diye nerede ise kendimi suçlu hissedeceğim !

Şimdi ben de sizleri açık ve dürüst olmaya davet ediyorum. Siz Cumhuriyetin aksayan yönlerine, Cumhuriyet adına yapılan istismarlara mı karşısınız, yoksa bizatihi Cumhuriyetin varlığına mı düşmansınız? Bence önce siz buna cevap verin.

Ne yapalım şimdi, birileri Cumhuriyeti istismar ediyor diye Cumhuriyetten mi vazgeçelim?  Birileri dinimizi istismar ediyor diye dinimizden mi vazgeçelim? Birileri Gazi Paşayı istismar ediyor diye Mustafa Kemal'den mi vazgeçelim?Birileri bayrağımızı istismar ediyor, diye bayrağımızdan mı vazgeçelim?  Birileri vatan kavramını kullanıyor diye vatanımızdan mı vazgeçelim?

Tüm bu kavramlardan vazgeçtik diyelim ve sizin sürekli ileri sürdüğünüz insanlık kavramını ele alalım. E insanlığı da sürekli istismar eden bir sürü insan var; o zaman insanlıktan da mı vazgeçelim?

Kusura bakmayın, yanlışı eleştirmek, eksiği dile getirmek, hata ve kusurları söylemek tamam, oraya kadar sizinle birlikteyim ama yanlışları düzeltmeye çalışmak yerine işi Cumhuriyete düşmanlığa çevirirseniz işte oraya yolumuz ayrılır.

Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Cumhuriyet !

Bu yazı 1104 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum