İhsan Öksüz : Şike konuşmak yasak mı?
Reklam
Konuk Yazar

Konuk Yazar

Gündemin İçinden

İhsan Öksüz : Şike konuşmak yasak mı?

30 Eylül 2020 - 20:16



Herkesin malumu olduğu üzere bu ülkede 3 Temmuz 2011 tarihinde büyük bir lağım patlatıldı! Fenerbahçe başta olmak üzere şike yaparken veya yaptıktan sonra bir kesim suçüstü yapılarak yakalandılar. 

“Ekilen, sürülen tarlalar, biçilen ekinler, şirkete alınacak işçiler, Fenerbahçeli oyuncu Emre Belezoğlu’nun Ankaragücü futbolcusu Kağan Söylemezgil’e kendilerine karşı iyi oynamamasını istemesi, karşılığında kendisini Fenerbahçe’ye alacağının mesajını atması, şike adına 7 futbolcu ile anlaşmayı anlatmak için “7 uçak bileti” ibaresi, maç öncesi rakip oyunculara transfer teklif edilmesi, mesela Eskişehirsporlu futbolcu Sezer Öztürk’e bu konuda kanca atılması, Emenike olayı, Fenerbahçe çalışanı Cemil Turhan ve diğer iki kişinin teşvik için gönderilen paranın yarısını iç etmeye kalkmaları, şike için götürülen paranın birden bire “ ev parası”na dönüşmesi!!!, bunun da dinlemelere takılması, Eskişehir’e 250 bin lira gönderip Trabzonspor’a karşı asılmaları için bazı oyunculara paranın dağıtılması, Eskişehirsporlu futbolcu Doğa’nın sahanın ortasında kusması…” 
Ve daha envai çeşit entrikalar… Bunların hepsini 2015 tarihinde yazdığım Şike Şike Tapeler Yalanlar Gerçekler adlı 555 sayfalık kitapta anlattım. Fenerbahçe’ye kumpas ha… Fetöcüleri kulübe kim üye yapmış? Onlarla halı sahada kim maç oynamış? Bunları belgelemek için onlarla kimler hatıra fotoğraf çektirmiş? Sonra da Fenerbahçe ve şikecileri kurtarmak için yasa değişiklikleri, Fenerbahçe’nin 2 artı bir yıl UEFA’dan men edilmesi… 

Bunlar unutulmadı ama unutturulmaya çalışıyor. Ve buna da en çok Trabzonspor adına TV’lerde yorum yapanlar uyuyorlar! Neden? Eğer gerçeği söylerlerse programlara bir daha çıkarmayacakları korkuları olduğu için… Yani Trabzonspor’u sözde savunur görünen “simitçi, gazozcu, limoncu” veya başka türden yorumcu zatlar ağızlarına şikeyi alamıyorlar. Bu ülkede şike Trabzonspor’a karşı yapıldı. Mağdur olan tek kulüp Trabzonspor’dur. Kimse Fenerbahçe’ye kumpas kurmadı. Kumpas Trabzonspor’a kuruldu. Fenerbahçe ile Aziz Yıldırım bir plan sonucu değil, tamamen tesadüfen yakalandılar! 

Şike tahkikatı, Giresunspor içinde yaşanan bazı spor dışı olayların emniyetçe takip edilmesi sonucu Olgun Peker’in telefon trafiğine takıldığı bilgisi üzerine başlatıldı. Suç örgütü soruşturması 02. 12. 2010 tarihinde başlatılmış, yasal takip sonucu Olgun Peker’in dönemin TFF başkanı Mahmut Özgener’le olan telefon konuşmaları dinlenmiş, oradan da Aziz Yıldırım’a sıçramış. Olgun Peker yasal olarak takip edilmese idi Aziz Yıldırım da izlenmeyecekti! 

Yıldırım, tam bir buçuk ay sonra izlemeye başlanmış. Yani tesadüfen! Şike kitabımda anlattığım gibi “Hiçbir kumpas tesadüfen kurulamaz!” Trabzonspor adına konuşan futbol yorumcularına diyeceğim odur ki korkmayın, bu ülkede Fenerbahçe’nin şike yaptığını açıkça söyleyin. Söyleyemiyorsanız inin oralardan! Trabzonspor’un bunca yıldır laf gevezeliği yapan kişilere ihtiyacı olmadı, bundan sonra da olmayacak… Hele size, hiç... 

Bir Erman Toroğlu’nun tırnağı etmezsiniz. Keza haklarını yemeyeyim Ahmet Çakar, Reha Kapsal, Sedat Tunalı müstear adı ile Selahattin Kınalı’nın… 

Bunları aslında futbolumuzun “ şeytan” unvanlı, eski futbolcu, şimdiki “özellikle” Fenerbahçe yorumcusu Rıdvan Dilmen’in yüzde yüzsüz futbol adlı tamamen taraflı programında kendi yandaşlarını satması üzerine yazdım. Aslında şike süreci, öncesi ve sonrasında “hepsi oradaydı.” 

Amerikalı dövüş sanatları aktörü, şarkıcı, yönetmen, yazar Steven Seagal’ın Türkçe’ye Kurşun adı ile çevrilen filminin bir sahnesinde, iyi bilinen bir polis amirinin kötü polis olduğunun anlaşıldığında repliği unutulacak gibi değil: “Şeytanın en büyük mahareti herkesi aslında olmadığına inandırmasıdır” 

“Şeytan”ın kafasında ne olduğunu kim bilebilir? 

Bu yazı ve daha bir çoğu bugün ve her çarşamba günebakış'ta... Şike konusunda yeniden yargılama yapılmasının tek nedeni güya delillerin usulüne uygun toplanmaması iddiasıdır. Yani şikeyi yapanlar konuşmaları, tapeleri, para trafiğini inkar edemiyorlar. Sarıldıkları tek ip, deliller onlara göre usulüne uygun toplanmamış!!!

Günebakış

Bu yazı 1094 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar