ORDU TARİHİ İÇİN ÖNEMLİ BİR FOTOĞRAF...
Reklam
Naim Güney

Naim Güney

Tarih Köşesi

ORDU TARİHİ İÇİN ÖNEMLİ BİR FOTOĞRAF...

09 Aralık 2018 - 21:38


Ordu tarihi için çok önemli bir fotoğraf daha sunuyorum. Önemli olan eski bir fotoğrafı sunmak değil fotoğraf hakkında doğru bilgileri bulup genç kuşaklara açıklamak gerekir. 


Bu fotoğraf 1925 tarihinde İstanbul’da çekilmiştir. Ordu’nun yerel tarih araştırmaları yaptığımız sırada adına sıkça rast geldiğimiz isimler olmaktadır. İşte bu fotoğrafta o yılların Ordu kentinde bulunan ve ileri gelen zevattan bir kaçını siz gençlere takdim ediyoruz. 


(Soldan) Dr. Nazif Falaton, Hüseyin Avni Sözen(Ordu Lisesinin arsasını bağışlayan Nurettin Sözen’in ağabeyi, Şair Edip Meliha Avni Sözen’in babası, İstiklal savaşı sırasında Türk ordusunun önemli destekçisi) Hazinedar Cüce Mustafa Bey ( Kuvayı Millîye Ordu şubesi ve Halk evi Başkanı), Dr. Zeki Mesut Sezer (İhsan Bey Sinemasının sahibi ve Deniz yolları acentesi Halis Öge’nin damadı, Dr. Melih Sezer’in babası ve Milletvekili),Nuri Kadızade Recai Bey ( Rusya ile İstiklal savaşı sırasında yapılan anlaşmayı imzalayan Türk heyetinin üyesi, 1. Büyük Millet Meclisindeki ilk Ordu Mebusu)

 

Bugün Cumhuriyetin kurulmasında fedakarlıkları ve emeği geçen, bizlere özgür ve güzel bu yurt bırakan büyüklerimize, gazilerimiz ve şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz. Mekanları daima cennet olsun. Onları hiç unutmamalıyız. Gelecek nesillere bu bilgileri ve görselleri koruyarak aktarmalıyız.

 

Bu yazı 3989 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum