DİYANET'İN AÇIKLAMA YAPMASI GEREKİR
Reklam
Reklam
Necdet TOPÇUOĞLU

Necdet TOPÇUOĞLU

ŞİMAL YILDIZI

DİYANET'İN AÇIKLAMA YAPMASI GEREKİR

12 Şubat 2021 - 23:26

 
Hacı Emin Paşa'nın torunu olan Bülent Ecevit'in, Medine'de dedesinden kalan binlerce dönüm araziyi kuruşuna bile dokunmadan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağışlaması, insanların Onu Rahmetle anması için yeterli sebep olması gerektiğini düşünüyorum. 
 
Hz.Muhammed, Hz.Ebu Bekir ve Hz.Ömer'in Kabirlerinin de içinde bulunduğu MESCİD-İ NEBEVİ olarak bilinen bölgenin 99 dönümlük kısmı Anne tarafından dedesi olan ve Osmanlı döneminde, kutsal toprakları korumakla görevlendirilen Medine Harem Şeyhi Hacı Emin Paşaya ait idi.
 
Söz konusu arazi rahmetli Ecevitin Annesi Nazlı Ecevit'e miras kalmıştır. 1971 Yılında vefat eden Nazlı Ecevit'ten, oğlu Bülent Ecevit'e intikal etmiştir.
 
Rahmetli Bülent Ecevit kendisine miras olarak kalan bu araziyi bağışlamak için dönemin Cumhur Başkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer ve Dinayet İşleri Başkanı Sayın Ali Bardakoğlun'dan yardım istemiştir. 
 
Girişimler sonucunda çok değerli olan bu arazi,Türk Hacılarına konaklama yeri olarak bağışlanmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın arazinin değeri ve kullanım şekli konusunda Kamu Oyunu bilgilendirmesi gerekir.
 
Dönemin Diyanet İşleri'nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Hüsamettin Özkan konuyu bilmektedir. Ondan da açıklama beklemek hakkımızdır.

Bu yazı 694 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum