Tüm orduevleri ve tatil kampları belediyelere devredilsin!
Reklam
Ömer Asan

Ömer Asan

HEYAMOLA

Tüm orduevleri ve tatil kampları belediyelere devredilsin!

05 Nisan 2021 - 23:01

Adamlar hem emekli amiral-general maaşı alıyor hem OYAK maaşı, gidiyorlar Fenerbahçe Orduevi'ne, beleş rakı içerken hem Fenerbahçe maçını izliyorlar hem de memleketi kurtarma hesabı yapıyorlar. 

 
Sayelerinde Montrö ve uluslararası hukuk uzmanı da olduk. Oysa ülkede hukuk diye bir şey kalmadı. Ağzını açan soluğu tımarhanede alıyor ama bu paşaların bir kere bile yoksul ve haksızlığa uğrayan yurttaşları için düşünce beyan ettiklerini duymadık. Kendilerine dokunulunca kirpi gibi topalanıp, oklarını gösteriyorlar.
 
En Türk onlar, en vatansever onlar, en çok bilen onlar, en sert bakan onlar.. 
 
Kendilerinden aşağı kimseyle tavla bile oynamayan bu tipleri yeterince sırtımızda taşımadık mı?
 
Tüm orduevleri ve tatil kampları belediyelere devredilsin. Ayrıcalıklı yurttaş istemiyorum.
OYAK da devletleştirilsin veya Türk Ticaret Kanuna göre faaliyet göstersin. Darbecilerin zoruyla çıkarılan koruyucu OYAK özel yasası iptal edilsin. 
 
Çok mu şey istiyorum?

***

1960 darbecilerinin 1961 yılında 205 nolu yasayla (internet sayfalarına bakınız) kurduğu özel statülü şirket OYAK. Milli Savunma Bakanlığı'nca kurulmuş ve her türlü vergiden muaf tutulmuş. Yine özel bir yasayla korunuyor ve "denetleniyor". 

Şu anda ülkenin en büyük kuruluşu OYAK ve 430 bin aidat ödeyen üyesi var. En önemli bayiliği Fransız Renault otomobilleri ve Türkiye'de satış rakamlarında en ön sırada. Fransa ile birkaç defa kopma noktasına gelen ilişkilerimiz OYAK'ı etkilemiyor.

Bu yazı 1252 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum