Bu sene Ordu günleri SİYASET kurbanı oldu
Reklam
Recep Bayraktaroğlu

Recep Bayraktaroğlu

[email protected]
  • Instagram
  • LinkedIn

Bu sene Ordu günleri SİYASET kurbanı oldu

25 Mayıs 2014 - 21:56

Gurbetteki Ordulular; ORDU söz kunusu olunca, özlemleri burnunlarını sızlatır.!

Çimenlerin kokusunu, suyun tadını, yağmurunu,çamurunu özlerler!

Bu özlem fedakarlıktır.!

 Memleketine bir çivi çakabilmek için en garibanımız bile herşeyini feda eder!

Ondandır ki, ORDU içerikli tüm etkinliklere genç yaşlı,çocuk kadın koşarcasına giderler..

Bu sene İstanbuldaki Ordulular, yine Ordu günlerine koşarak gittiler. Yalnız bırakmadılar. Ancak gittiklerinde gördükleri manzara hiç içlerine sinmedi! Ordu günleri böyle olmamalı dedi çoğu..

Ve istanbuldaki Ordulular, Ordunun Büyükşehir olma sürecinde yaptıkları fedakarlığın karşılığını VEFASIZLIK ve BOYKOT olarak aldılar.

Siyasi bazı küçük hesaplara kurban edildiler! Feshanede Adı ORDU GÜNLERİYDİ ama sanki her stand bir vefasızlık,bir yalnız bırakılmışlık kokuyordu!..

Orduya ve Orduyu yönetenlere yakışmadı!!

Etkinliğin son günü olan 25 mayıs Pazar günü  Ordulular vakfının organize ettiği söylenen, moda tarbirle paralel bir yemekli toplantı gerçekleştirildi  İstanbulda!

Birlik,beraberlik fotoğrafları verildi! Ama aslında bu toplantı oluşan ayrılık rüzgarının ve çoktan atılan ayrılık tohumlarının fotoğrafıydı!

Ordulular ne yazık ki; ordu milliyetçiliği yapamıyorlar. Yerel milliyetçilik olumsuzdur! Ama hizmet öncelikli, kültür öncelikli olursa zararsızdır!

İstanbulda Ordulular adına oluşan maalesef iki değil, tam üç başlı (Ordulular vakfı-Ordu Dernekler Federasyonu ve Ordu Dernekler Platformu)bir yapı söz konusu!

Dolayısıyla herkes farklı frekansta! Farklılıkları hizmete dönüştürmekte sıkıntımız var! Bizi farklılıklarımız karşı vadilere savuruyor. Bu yakın vadede de orta yolda buluşacak gibi görünmüyor..

Bu işte falancılar ön plana geçti! Öyleyse ben bunlara bir ders vereyim görsünler organizasyon yapmak neymiş! Anlayışı sadece organizasyon yapanlara kaybettirmez! Bazı şeyleri yapmayanlar da kaybeder beyler!..

Bir tarafta Ordu da Büyükşehir ve 20 ilçenin tamamını almış Ak Parti var. İstanbuldaki Organizasyona Boykot yapıyor!

Diğer tarafta elindeki  Büyükşehir ve tüm ilçeleri kaybetmiş CHP var! Ordulular Gününü ciddiye alıyor ve  Genel Başkanı düzeyinde ziyaret ediyor! İletişim deki Fark bu kadar açık….

Enver Yılmaz beyin eleştirisini okudum. “Çok ticari bakılıyor” diyor! Sivil toplum kuruluşları ticari bakmayıp ne yapsın! Ordu Günlerine, Orduyu temsil etmesi gereken  yerel yönetim sahip çıkmamış! Masrafları çıkarmak için tüm standları pestilciye-sucukcuya kiralamışlar! Kayseri  pastırması buradaaaa diye bağırıyor adam Ordu Günlerinde!... Bu da protestoculara kapak!!

Arkadaş! yapılan şey içine sinmemiş olabilir. Eleştirin olabilir. Eksikler olabilir. Uyarırsın! Kendi standardını söylersin! İlgililere bunlar bunlar yapılmazsa ben Büyükşehir Belediyesi olarak bu işte olmam dersin! Bu kabul!

Ama hiçbir uyarı ve düzeltme talebi yok! Sadece uzaktan durum değerlendirmesi yapıyor ve Ben yokum diyorsun!... Kusura bakma ! bu Buradaki tüm Ordululara hakarettir.

İstanbul’da Murat Hazinedar gerçeği var. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beşiktaştan aday gösterildi ve banko seçildi. Bence bu CHP nin Orduya ve Ordululara yaptığı müthiş bir güzelliktir.

Murat Başkan,Çok başarılı, çok sevilen, çok sempatik,çok mütevazi, çok duyarlı bir hemşehrimiz. Orduluların derdini dert ediniyor. Kim kapısını çalarsa boş çevirmemeye gayret ediyor. 

Bu özverisini son feshane Ordu Günleri etkinliğine sponsor olarak da gösterdi. Orada Beşiktaş Belediyesi olarak standa açarak da bence bunu perçinledi.

Aslında Murat Başkan kendi tabanın karşısında ve ilçesinde risk alıyor! Adama demezler mi: “ kardeşim, Ordunun belediye Başkanımısın? Beşiktaşın Belediye Başkanı mı?” diye..

Bu genç bir politikacı için ciddi bir siyasi risktir. Bu riski de her babayiğit alamaz. Tebrikler Murat Hazinedar…


 

 

Bu yazı 2244 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar