İnsanın evi, en önemli yaşam alanıdır
Reklam
Recep Bayraktaroğlu

Recep Bayraktaroğlu

[email protected]
  • Instagram
  • LinkedIn

İnsanın evi, en önemli yaşam alanıdır

19 Haziran 2014 - 17:37

Bir şehri geliştirmenin ve gelişmesinin önünü açmanın çeşitli yolları vardır. Bunların en başında o şehirde yaşayanlar için  “kaliteli yaşam alanları, sosyal alanlar ve istihdam alanları” oluşturmaktır.

Gölköy bu eksikliği uzun zamandır yaşamaktaydı. Bundandır ki, yıllardır Gölköy hep göç veriyor.

Son yıllarda özellikle eğitimde yapılan çalışmalar ve olağanüstü gayretlerle ilçemize kazandırılan Okullar, eğitimden kaynaklı göçü durdurdu. Sevinerek ifade edeyim ki; artık Gölköy’e çevre ilçelerden ve hatta çevre illerden öğrenciler okumak için geliyorlar. Bu ilçe ekonomisi adına da ciddi bir kazanım aynı zamanda.

İnsanın evi, en önemli yaşam alanıdır. Modern dünyada özellikle iletişimin çok hızlı olduğu günümüzde insanların standartları yükseldi. Kalite anlayışları değişti ve beklentileri arttı. Artık hiçbir ev hanımı evinde kömürlü soba yakmaya gönüllü değil.  Bu alanda sunulan en yüksek standart ne ise onu bekliyor, onu istiyor.

Gölköy de bana göre TOKİ nin yapılması, standartların kısmen yükselmesini sağlamıştır. Toplu bir kalite gelmiştir. Örnek ve öncü olmuştur. Yapım aşamasında, taleplerin toplanmasında yaşanan sıkıntılar ayrı bir yazı konusu elbette.

Ancak gelinen nokta da TOKİ 1. Etap konutları Gölköy’e hava kattı. Şehrin atmosferini değiştirdi. Bu durum şehir merkezindeki diğer bina sahiplerini de standartları en azından TOKİ ye yaklaştırmalarına ve Onları, müşteri bulmak için ondan daha iyisini yapmaya zorladı.

Şehrin diğer yakasına yapımı başlanan ve bu sene sonu bitecek olan TOKİ 2. Kısım konutları ile beraber inanıyorum ki Gölköy, çok daha modern bir şehir havası yakalayacaktır.

Bu gayretinden ötürü Ali Kemal Başkanı candan tebrik ediyorum. Çünkü iç kısımlarda TOKİ nin Gölköy dışında 2. Etap yaptığı yer yok.! Bu da aslında kolay olmayan bir işi başardığını gösteriyor.

Türkiye’nin muhtelif şehirlerinden Gölköy’e gelen memurlar, yaşam kalite standardının düşük olmasından ötürü Gölköy’den bir an önce gitmenin planını ve hayalini kuruyorlardı. Bu durumun da ciddi anlamda değişeceğini görüyorum. Bu bir şehir için önemlidir.

Ulaşım, altyapı vs hepsi başlı başına önemlidir. Ancak yukarıda da bahsettiği gibi, insanın en önemli yaşam alanı evidir. Sonra çocuğunun okuludur. Sonra diğerleridir.

Sosyal alan anlamında Gölköy’e bir iki tesis kazandırılabilirse muhteşem olur. Dere boyu ışıklandırılıp, oturma ve yürüyüş alanları, parklar yapılabilir. Otogar mutlaka bulunduğu yerden taşınmalıdır. İnsanların Tombişbey dışında gidebileceği sosyal alan yok. İyi ki varsın Tombişbey.

Gelecek neslin kendi şehrine sahip çıkması için orada nefes alacağı ortamlara ihtiyacı olacaktır.

Başka bir konu olan istihdam konusu da çözüme kavuşmak üzere. Ali Kemal Başkan tekstil atölyesi için de bir hayli mesai harcıyor ve gayret ediyor.

İstihdam olursa, bakkala-manava para girer, eve ekmek gelir. Şehir mutlu insanların yaşadığı bir yer olur.

Her şeyin daha güzel olması dileği ve duasıyla..

Bu yazı 2240 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar