EKONOMİ HER TÜRLÜ SORUNU ÇÖZER !
Reklam
Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomi,Tarih ve Gündeme dair

EKONOMİ HER TÜRLÜ SORUNU ÇÖZER !

25 Temmuz 2020 - 11:24



M.Ö. 4. asırda yaşamış Yunanlı Filozof Thucudites   ''İnsanları insanlara, toplumları toplumlara yaklaştıran çıkarlarının özdeşliğidir'' diyordu. Bu çıkar ilişkisinin başında ekonomik menfaatler geliyor.

-Mahkemelere bakınız. Bireysel ve kamu davalarının tamamında parasal bir ilişki  ve neden görülecektir.

-Toplumun geneline bakınız. İnsanların ekonomik saikler ile hareket ettiklerini göreceksiniz. 

-Siyaset dünyasına bakınız. Siyasilerin, öncelikle ekonomik çıkarları için çalıştıklarını gödeceksiniz. Kendi maaşlarına zam yaparken, sorgulamazlar. Birlikte hareket ederler. Memur ve emekli maaşı olunca polemik durmaz. 

-Savaşların nedeni de ekonomiye dayanıyor. Ekonomik çıkar ilişkisi, toplumları birbirleri ile savaştırıyor. Zaman ve mekan değişiyor. Kural değişmiyor.

-Manevi değerler diye ortaya çıkanlara bakınız. Mutlaka gerisinde parasal bir ilişki vardır. En çok para getiren en önde gider. Bunların başında inanç sistemleri geliyor. Dünyanın en zengin kurumu Roma Katolik Kilisesi (Vatikan) deniliyor. 

Kilise ne üretiyor?

Kilise hiç bir şey üretmez. Ancak, para kazandırır. Para kazandırdıkları sürece varlıklarını devam ettirirler. 

Günümüzde Hollanda'da Kiliseler bir işe yarasın diye satılıyor. Zira, Hollanda Kiliseleri artık para kazandırmıyor. Halbuki, aynı Hollandalılar 1500 lü yıllarda, din özgürlüğünü korumak için, Amerika'ya göç etmişlerdi.

Para kazandırmayan her şey yok olmaya mahkumdur. Yaşayan dinlere bakınız, mutlaka gerisinde para kazandıran, ekonomik faaliyet göreceksiniz. 

Ekonomik kurallar; üretmeden tüketenleri, yok etmek üzere çalışır. Kısa dönemde, üretmeden tüketenler olacaktır. Ancak uzun dönemde, üretime katkısı olmadan, üretimden pay alınamıyor. Pay alınamadığı andan itibaren yok olma süreci başlıyor.

Ekonomi, her türlü sorunu çözüyor.

Şinasi Kara

Bu yazı 763 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum