Ahmet Cemal Mağden Huzurevi, yeni bir proje ile yeniden yapılacak.
Vali Tuncay Sonel, Altınordu İlçemizin Akyazı mahallesinde bulunan ve temeli 1979 yılında atılan Ahmet Cemal Mağden Huzurevi, mevcut hizmet binasının depreme dayanıklı olmaması nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yıkılmasına karar verildiğini söyleyerek, inşaat çalışmaları süresince Huzurevi sakinlerinin kalacağı Şirinevler mahallesindeki geçici binada incelemelerde bulundu.
Yayınlanma :
31.05.2023 20:06
Güncelleme :
01.06.2023 09:45
Vali Tuncay Sonel, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Ahmet Cemal Mağden Huzurevinde 81 büyüğümüzün bulunduğunu belirterek, mevcut binanın fiziki şartlarının yetersiz olduğuna dikkat çekti.
“Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın ve Şehrimize gelen Milli Eğitim Bakanımızın destekleriyle büyüklerimize, huzurevi sakinlerimize yakışır bir şekilde yeni bir huzurevi projemiz vardı. Bu projenin ödeneği de hazır” diyen Vali Sonel, ”Yeni Huzurevimizi sahilde bulunan mevcut yerine yapacağız. Eski binaları yıkıp daha güzel şartlarda şık bir Huzurevini ilimize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.
Huzurevinde kalan 81 büyüğümüz için birkaç bina sahibi ile görüştüklerini fakat aylık 350 bin ₺ civarında kira isteyen işletme sahiplerinin olduğu , bunu da kabul etmelerinin mümkün olmayacağını ,alternatif olarak devletin de en az maliyetle Şirinevler mahallesindeki aile sosyal hizmetlere ait binanın az maliyetle bakım ve onarımının yapılarak burada geçici olarak misafir edileceğini ifade eden Vali Sonel, ”Yaklaşık 61 yaşlımızı burada, diğer yaşlılarımızı da çeşitli ilçelerimizde ağırlayacağız. Bir yıl içerisinde de yeni huzurevini bitirmeyi hedefliyoruz. Bu süre içerisinde büyüklerimiz burada kalacaklar” dedi.
Vali Sonel, “Bu binamızın bakım onarımını yaparak çok az bir maliyetle hem burada yaşlılarımız kalacak, hem de yeni huzurevi yapıldıktan sonra burası yine Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün hizmetlerinde kullanılacak. Ordu’muza, ülkemize hayırlı uğurlu olsun” diyerek, konuşmasını tamamladı.
Ali Yazan/ Ordu
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: