Reklam
Reklam

Ali Babacan, Konya'da tarım toplantısında konuştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Ülkenin havza ve bölge temelli, ülkemiz için stratejik önem taşıyan ürünleri ele alan, her bir ürün için en az 10 yıllık bir perspektif ortaya koyan stratejik plana ihtiyacımız var." dedi.

Ali Babacan, Konya'da tarım toplantısında konuştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Ülkenin havza ve bölge temelli, ülkemiz için stratejik önem taşıyan ürünleri ele alan, her bir ürün için en az 10 yıllık bir perspektif ortaya koyan stratejik plana ihtiyacımız var." dedi.

Ali Babacan, Konya'da tarım toplantısında konuştu
11 Haziran 2021 - 09:46

‘Toprağın suyu, kuraklığın devası’ teması ile düzenlenen programa DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, genel merkez yönetim kurulu üyeleri, Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, çeşitli STK temsilcileri, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TARIMDA 10 YILLIK BİR PLAN YAPILMALIDIR

Düzenlenen programda konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Türkiye’de derin krizlerin yaşandığını belirterek, “Vatandaşlarımız işsizlikten, yoksulluktan, yolsuzluktan, ekonominin iyi gitmediğinden, çiftçilerimiz ve tarımla uğraşan her kesim şikâyetçi. Türkiye’de pek çok alanda derin krizler yaşanıyor. Ciddi bir plan ve programsızlık var. Tarımda 10 yıllık stratejik bir plan yapılmalıdır. Pandemi süreci bunu daha iyi gösterdi. Türkiye de tarımda bir plan ve program yok. Son yıllarda yaşadığımız kurakları da ekleyince sorunlar büyüdü. Biz, ülkeyi yönetenlerin bu ülkeyi yönetemeyeceklerinin farkına vardığımız için DEVA Partisi’ni kurduk” dedi.

20210609-2-48685778-65934138-1208x800.jpg

EYLEM PLANLARIMIZI VATANDAŞLARIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ

Ali Babacan Deva Partisi olarak bütün eylem planlarını vatandaşlarla paylaşacaklarını kaydederek, “Ülkemizin sorunlarının çözümü noktasında çözüm önerilerimizi paylaşmak için çalışmalara başladık. Adana ve Mersin ilimizden sonra Konya ilimizde Tarım Eylem Planını açıklamak için Konya’ya geldik. Ereğli ve Karapınar ilçelerimizde çiftçilerimizin, esnafımızın ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. İktidara geldiğimizde ilk 90 günde neler yapacağımızı planladık. Tarım Eylem Planı da bunlardan birisidir. Seçim gününe kadar gelecek bütün önerileri de eylem planına ekleyeceğiz. Biz tutamayacağımız hiçbir sözü vermiyoruz. Parlamenter sistem, sosyal yardımlar, işsizlik, eğitim, sanayi, sanat, tarım ve ekonomiyle ilgili eylem planlarımızı bütün vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ülkemizin sorunlarının hiç biri çözümsüz değildir” şeklinde konuştu. Sorunların çözümü için yöneticilerin dürüst olması gerektiğine değinen Babacan, “Ülkeyi yönetenler dürüst ve ehil insanlardan olmalıdır. Başka türlü ülkenin sorunları çözülmez. Kadro sağlam olmalıdır. Karar alırken de istişare olmalıdır. Kanun devleti bile olamıyoruz. Çünkü uygulanabilecek bir kanun bile çıkarılmıyor. Ülkeyi yönetenler bir güç zehirlenmesi yaşıyorlar. Bunun önlenmesi için ülkemize güçlendirilmiş ve yeniden dizayn edilmiş bir parlamenter sistem getirilmelidir” dedi.

20210609-2-48685778-65934139-1208x800.jpg

ÇİFTÇİMİZ BORÇLU

Türk çiftçisinin borçlu olduğuna dikkat çeken Ali Babacan, “Tarımda acil bir sorun vardır. Oda çiftçilerimizin borçlu oluşudur. Borçları her geçen gün birikiyor. Bu borçları ödemesi de imkânsızdır. Çiftçilerimizin ödemeleri en az iki yıl ötelenmelidir. Bunu yaparken de sıfır faiz uygulanmalıdır. İki yıldan sonra da borçlar yapılandırılmalıdır. Çiftçiden ve tarımdan koparsanız icralar olur. Gübrenin yüzde 50’sini devlet karşılamalı, ÖTV iade edilmelidir. Kuraklık Allahın takdiridir. Ancak tedbirli olmak lazımdır. Sulamaya önem verilmelidir. Ülkemizin tarımsal sulamaya ihtiyacı varken, Kanal İstanbul’da neden ısrar ediliyor. Kanal İstanbul için 20 milyar dolardan bahsediliyor. Bunun yerine tarımsal sulama yatırımına ağırlık verilmelidir. Bizim önerimiz Kanal İstanbul’u öteleyin. Bu paranın tamamını çiftçimize ve tarımsal sulamaya verin diyoruz. Tarımsal sulama için 2018 yılında 6,8 milyar lira yatırım yapılırken, 2019’da bu yatırım yarıya düşmüştür. Tarım politikaları yetersizdir. Yeterli hale getirilmelidir. Bu programın hazırlanmasında emeği geçenlerden başta Konya il başkanımız Seyit Karaca ve bütün herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DEVA, ÜLKEMİZİN DEVASI OLACAKTIR

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca ise yaptığı konuşmada DEVA Partisinin her konuda ülkemizin Devası olacağının üzerinde durarak, “DEVA Partisi olarak iktidara hazırız. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan partimizin eylem planı açıklamasını tarımla başladı. Deva sadece tarım değil, her alanda ülkemizin devası olduğunu gösteriyor. Toplantımıza katılanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca ve yönetim kurulu üyeleri Ali Babacan’a, Ali Babacan ve eşinin fotoğrafı olan bir tablo hediye etti.

BEDRETTİN YALÇIN

Bu haber 570 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum