Reklam

ALTINORDU BELEDİYESİ'NİN ÜCRETSİZ FİDE DAĞITIMI TEŞVİK EDİCİ OLDU

ORDU’NUN ALTINORDU İLÇE BELEDİYESİ'NİN ÜCRETSİZ FİDE DAĞITIMI HEM TEŞVİK EDİCİ OLDU HEM DE FARKINDALIK OLUŞTURDU

ALTINORDU BELEDİYESİ'NİN ÜCRETSİZ FİDE DAĞITIMI TEŞVİK EDİCİ OLDU

ORDU’NUN ALTINORDU İLÇE BELEDİYESİ'NİN ÜCRETSİZ FİDE DAĞITIMI HEM TEŞVİK EDİCİ OLDU HEM DE FARKINDALIK OLUŞTURDU

ALTINORDU BELEDİYESİ'NİN ÜCRETSİZ FİDE DAĞITIMI TEŞVİK EDİCİ OLDU
30 Mayıs 2021 - 14:43

Ali Yazan 

Altınordu Belediyesinin şehirde her kesimden her insana dokunan dayanışma seferberliği tarımsal üretime ve üreticiye de can suyu oldu. Belediyenin tarımsal üretimi teşvik, çiftçiye ve üreticiye destek amacıyla Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü uhdesinde mahallelerde ücretsiz 52.000 fide ile başlattığı çiftçiler ile dayanışma kapsamında Altınordu’luların yoğun ilgisiyle 108.000 sebze fidesi dağıtıldı.
Altınordu Belediyesi, Yeni Nesil Belediyecilik uygulamaları ve her alanda sürdürdüğü dayanışma seferberliği ile salgın kaynaklı zorlukları asgariye indirirken sosyal ve ekonomik hayatın normalleşmesinde öncülük etmesinin yanında şehirde büyük bir moral ve motivasyona da vesile oluyor. 
52 MAHALLEDE 108.000 ÜCRETSİZ FİDE DAĞITILDI
Kendine yeten, üretimiyle şehirlerle rekabet eden bir kent hedefi doğrultusunda tarıma ve tarımsal üretime de büyük önem veren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, geçtiğimiz aylarda ilçede tarımı geliştirmek ve çiftçilerin gelirini yükseltmek için Altınordu Ziraat Odası Başkanlığıyla bir de “İş Birliği Protokolü” imzaladı. İmzalanan protokol sayesinde Belediye ile Ziraat Odası tarafından ortak yürütülen “Tarımsal Amaçlı Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarı” projesiyle çiftçilerin doğru tarım yaparak daha çok ürün ve daha çok kazanç elde etmelerine imkân sağlanıyor.
Belediye tarafından sezon başında başlatılan ücretsiz domates biber ve salatalık fidesi dağıtımı ise vatandaşların tarımsal üretime yönelmesi noktasında hem teşvik edici oldu hem de farkındalık oluşturdu. Şu ana kadar 52 Mahallede 108.000 ücretsiz sebze fidesini vatandaşlara ulaştıran Belediye ekiplerinin fide dağıtımları mahalle mahalle devam ediyor.
BAŞKAN TÖREN " BU ŞEHİRDE HER ALANDA GÜÇLÜ BİR ÜRETİM İÇİN GÜÇLÜ BİR MOTİVASYONUN VESİLESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Belediyenin yürüttüğü tarımsal çalışmaları değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, geçtiğimiz günlerde uzun yıllar Ordu’nun vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan 18 dönümlük araziye 15.000 lavanta dikerek şehre kazandırdıklarına dikkat çekti.  Bunun yanında yine 52.000 fidanı toprakla buluşturarak şehri daha yeşil bir doğaya ve çevreye kavuşturmak için çalıştıklarının altını çizdi.
Tarımın hayati önemde bir alan olduğunu vurgulayan Tören, "insanımızın yeniden daha çok toprak ve üretime yöneldiği bu dönemde bir farkındalık oluşturmak üretimi teşvik etmek ve üreticilerimizle, çiftçilerimizle dayanışma halinde olmak onlara katkı vermek adına ücretsiz sebze fidesi dağıtımlarını sürdürüyoruz. Mahallelerimizde hemşehrilerimiz bu uygulamamıza büyük bir ilgi gösteriyorlar.  Çalışmamıza emek veren ekiplerimize, destek veren muhtarlarımıza ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üreticilerimize çiftçilerimize bereketli bir üretim ve hasat sezonu diliyorum. Hemşehrilerimizle dayanışmamız ve onların yanında yer alan duruşumuz ile el birliği gönül birliği ile tüm sorunların üstesinden geleceğimize olan inancım tamdır. Şehrimizde her alanda güçlü bir üretim için güçlü bir motivasyonun vesilesi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ücretsiz fide dağıtımına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise, "her zaman yanımızda olan Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Tören, sezon başında sebze fidelerimizi de kapımıza kadar gönderdi. Bize de fideleri dikmek ve üretmek kaldı. Aşkın Başkanımızdan Allah razı olsun. Çok güzel bir uygulama Başkanımıza ve Altınordu Belediyemize teşekkür ederiz" ifadeleriyle uygulamadan duydukları memnuniyetlerini ifade ettiler.

Bu haber 474 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum