Reklam

ALTINORDU'DA ULAŞ TEPE BÜYÜK FARKLA SEÇİMİ ALDI

Ordu'nun en büyük ilçesi ona emanet. Altınordu Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP Adayı Ulaş Tepe, aldığı yüzde 50 oyla kazandı.

ALTINORDU'DA ULAŞ TEPE BÜYÜK FARKLA SEÇİMİ ALDI

Ordu'nun en büyük ilçesi ona emanet. Altınordu Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP Adayı Ulaş Tepe, aldığı yüzde 50 oyla kazandı.

 ALTINORDU'DA ULAŞ TEPE BÜYÜK FARKLA SEÇİMİ ALDI
01 Nisan 2024 - 17:54


31 Mart mahalli seçimlerinde Ordu’da en fazla merak edilen ilçelerin başında hiç kuşkusuz Ordu’nun kalbi olarak bilinen Altınordu Belediyesi seçimleri oldu.
Altınordu Belediye Başkanlığı seçimleri kesin olmayan sonuçlara göre, Ulaş Tepe'nin zaferi ile sonuçlandı. Ulaş Tepe, en yakın rakibi Aşkın Tören’in yaklaşık yüzde 15 önünde seçimi tamamlayarak ipi göğüsledi.
Ulaş Tepe kimdir?
13.06.1990 tarihinde Ordu'da doğdum. İlköğrenimimi Güzelordu İlkokulu'nda, lise öğrenimimi ise Atatürk Lisesi'nde tamamladım.
2007-2011 yılları arasında iki dönem Ordu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nde başkan olarak görev yaptım. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilke imza atarak 22 yaşında Gülyalı'da ilçe sekreteri seçilerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin en genç ilçe sekreteri oldum. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünden, 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldum. 2015-2018 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Belediyelerin Kaynak Artırım Yöntemleri" üzerine verdiğim bitirme projesi ile Yerel Yönetimler alanında yüksel lisans eğitimimi tamamlayarak "Yerel Yönetim Uzmanı" oldum. Çeşitli dönemlerde ABD, Romanya, Gürcistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ ve Sırbistan gibi ülkeleri ziyaret etme fırsatı buldum ve gittiğim yerlerde yerel yönetimler konusunda incelemelerde bulundum. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerel Gündem 21 Programı kapsamında çeşitli şehirlerde kent konseyleri ve gençlik meclisleri kurulması süreçlerinde aktif rol oynadım.
Türkiye'deki kent konseyleri gençlik meclisleri, gençlik sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrenci kulüpleri, lise öğrenci birlikleri, gençlik meclisleri, gençlik merkezleri, gençlik kültür evleri gibi gençlik kuruluşlarının üye olduğu Ulusal Gençlik Parlamentosu'nda yürütme kuruluna dört dönem seçilerek bu alanda uzun süre faaliyetlerde bulundum. 2014 Yerel Seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Ordu İl Gençlik Kolları Başkanlığına atandım.
2015 yılında yerel yönetimler konusundaki bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak ve kendimi bu alanda geliştirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından oluşturulan Yerel Yönetimler Komisyonu’na başkanlık yaptım. Bu çalışmalar çerçevesinde birçok belediyede incelemelerde bulundum ve belediyecilikte genç bakış açısının yansıtılması konusunda yeni nesil belediyecilik üzerine faaliyetler yürüttüm. Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Siyaset Okulu'nda eğitim alarak ikinci dönem mezunlarının içerisinde yer aldım. Gönüllülük esasıyla birçok sivil toplum kuruluşunda yer aldım.
2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ordu ili Gülyalı ilçesi Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldım ve 31 Mart 2019’da Gülyalı Belediye Başkanı seçilerek Türkiye'nin en genç belediye başkanı oldum.
Bir 1 kişi görseli olabilir
 

Bu haber 129 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum