Reklam

AMERİKA VE AFGANİSTAN POLİTİKASI

Amerikanın dış politikasının temeli ''SORUN ÇÖZMEK'' değidir. Aksine, mevcut sorunları derinleştirmek ve uluslararası yeni sorunlar yaratmaktır.

AMERİKA VE AFGANİSTAN POLİTİKASI

Amerikanın dış politikasının temeli ''SORUN ÇÖZMEK'' değidir. Aksine, mevcut sorunları derinleştirmek ve uluslararası yeni sorunlar yaratmaktır.

AMERİKA VE AFGANİSTAN POLİTİKASI
01 Eylül 2021 - 19:48

Şinasi Kara bey yazdı :

 Kontrollü kargaşa olan her yerde Amerika vardır.

 Nedeni ise Amerikanın dolara ve silaha dayalı  egemenliğini sürdürmektir.

Kontrollü kargaşa yaratıldığı zaman, Amerika eski ve demode silahları satıyor.  Silah çok para kazandırıyor.  Silah sanayini ayakta tutuyor. Zira, demir madeni, altından daha değerli  oluyor ve kolay satılıyor.  

Silah satın almak isteyenler dolar talep ediyor. Dolara talep yaratıyor. Talebi olan her şeyin ekonomik değeri kendiliğinden oluşur. Kağıt para doların uluslararası talebi sayesinde değeri artıyor. Rezerv para olarak daha çok tutuluyor. FED yoluyla, City of London Bankerleri kazanç sağlıyor. Emperyalizm dediğimiz güç başarı ile yoluna devam ediyor.

Emperyalizmin iki amacı vardır. Birincisi kısa ve kolay yoladan para kazanmak. İkincisi, para ile dünya egemenliği kurmaktır. Bu iki amaca, BÖL VE YÖNET politikası hizmet eder. 

Batı kendi içerisindeki sorunları kısa sürede aştı ve birlik ve beraberliğini sağladı. Belçika ile Fransa arasındaki sınır çizgiden ibaret. Doğuda ise sınırlar duvarlar  ve tel çitler ile ayrılıyor. 

Böl ve yönet siyaseti en kolay, İSLAM ÜLKELERİNDE uygulanıyor. İslamın 1400 yıldan beri gelen MEZHEP sorunu var. Biraz kaşındığı zaman kanıyor.  ŞİİLER VE SÜNNİLER anlamsız şekilde birbirlerine düşmanlık besliyor. 

1. Amerika Iraka girdi ve çıktı. Şiilere iktidarı devretti ve Irakta Sünni-Şii çatışması devam ediyor. İran destekli Hasbi Şabiler Sünni kanı döküyor.

2. Suriye'de, ortalığı karıştırdı. İktidardaki Nusayriler (Arap Alevileri)  Sünnilere kan kusturuyor. Üzerlerine varil bombası atıyor. Sünniler  yok olma savaşı verdiler. Kaçan kurtuluyor. En çok Türkiyeye sığındılar. Sığınanlar arasında bir adet  Nusayri  yok.  Düşmanlık devam ediyor.

3.  Yirmi  yıldan beri Afganistanı işgal eden Amerika, dün ülkeyi terk etti. Siyasi iktidarı, Sünni Mezhebe dayanan  Taliban adlı köktenci terörist gruba devretti. TALİBAN Şii ve Alevilere karşı radikal siyaset uyguluyor. Hazara Alevileri şimdiden silaha sarıldı. Afganistan tam bir kaosa sürükleniyor.

İslam ülkelerinde IRK üzerinden bölmek ve yönetmek de kolay. Irk kelimesi her zaman insanların kulağına hoş gelmiştir. Nerede ırka dayalı bir ayrıcalık varsa, arkasından Amerika çıkıyor. Kürtler silahlandırdı. Irakta özerk bölge kurulmasına vesile oldu. Irak, fiilen üçe bölündü. Suriyede egemenlik alanı yaratıyor. Suriye üçe bölünüyor.

 Afganistanda üç ayrı millet var. Peştunlar, Tacikler ve Türkler. Birbirlerine karşı Afganistanda savaşmaya hazır bekliyor. Amerikanın kontrollü kargaşa, böl ve yönet siyaseti  devam ediyor. Muhatabın müttefik  (Türkiye) olması sonucu değiştirmiyor.

Şinasi Kara

Bu haber 447 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum