Reklam

Arınç'ın açıklamaları deprem etkisi yaptı... MHP ayağa kalktı

AKP'li Bülent Arınç, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğini söyledi, Cumhur İttifakı karıştı. Cumhurbaşkanlığı'ndan gece yarısı açıklama geldi. ANAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü İbrahim Uslu, AKP ve MHP arasında vekalet savaşının başladığını söyledi.

Arınç'ın açıklamaları deprem etkisi yaptı... MHP ayağa kalktı

AKP'li Bülent Arınç, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğini söyledi, Cumhur İttifakı karıştı. Cumhurbaşkanlığı'ndan gece yarısı açıklama geldi. ANAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü İbrahim Uslu, AKP ve MHP arasında vekalet savaşının başladığını söyledi.

Arınç'ın açıklamaları deprem etkisi yaptı... MHP ayağa kalktı
20 Kasım 2020 - 17:06


Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, "Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler." diyerek Demirtaş'ın tahliyesini istedi. Bunun yanında Arınç, halen tutuklu bulunan Osman Kavala'nın da tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Arınç, "Osman Kavala'nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir." dedi.
Arınç, Devlet Bahçeli'ye, Selahattin Demirtaş'ın Devran kitabını dolaylı olarak önerirken HDP'li bazı siyasetçilere de övgüler yağdırdı. O isimlerden biri de Kars Belediye Başkanı iken tutuklanan, yerine kayyum atanan Ayhan Bilgen'di. Arınç, Bilgen için "Bizim mahallenin çocuğu" dedi.
EN SERT TEPKİ... ŞEREFSİZLİKTİR, HAYSİYETSİZLİKTİR
Arınç'a MHP'den çok sert cevaplar geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Arınç'ın açıklamaları hakkında "Bülent Arınç, PKK'lı Selahattin Demirtaş ve PKK'lı Ayhan Bilgen'in kitaplarının tanıtımından komisyon mu alıyorsun?" dedi.
Yıldıray Çiçek'in açıklamaları şöyle:
Tüm mevzu “Alaattin Çakıcı cezaevinden çıktı, PKK’lı Selahattin Demirtaş niye çıkarılmadı?” cümlesinden başladı. Zaten 846 kişinin azmettirici katili (Hendek+Çukur+ Kobani olayları) terörist Demirtaş ile Alaattin Çakıcı’yı bir tutmak zaten CHP’nin ahmaklığı ve alçaklığı olmuştur!
Demirtaş PKK’lı mı? PKK’lı ! Demirtaş azmettirici katil mi? Katil! Hendek-Çukur ve Kobani olaylarında PKK’lı teröristleri eylem için sokağa döken terörist mi? Terörist ! Toplam kaç kişi onun azmettiriciliğinde öldürüldü? 846 Şerefsiz, haysiyetsiz nerede burada düşünce adamı?
Hendek-Çukur olaylarında 793 şehidin , Kobani olaylarında 53 kişinin azmettirici katili olan terörist Demirtaş’ın tahliyesini istemek şerefsizlik ve haysiyetsizliktir. Fethullah Gülen’in dizinin dibinde büyüyenler ve CHP’nin PKK kanadı son günlerde bu propagandaya başladı !
Hendek- Çukur olaylarında “Hendek kazanların alnından öpüyorum”, “Şanlı direniş gösteriyorlar” diyerek teröristlere şehit ettirdiği 793 şehidin anasının, babasının, eşinin, geride kalan yetimlerinin hayat hikayesini okudun mu hiç? Etkilendiğin teröristin Allah belasını versin..
Bülent Arınç, PKK'lı Selahattin Demirtaş ve PKK'lı Ayhan Bilgen'in kitaplarının tanıtımından komisyon mu alıyorsun?
"DEVRAN DÖNMEZ"
MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Arınç'ın Demirtaş'a yönelik sözlerine ilişkin; "Devran dönmez, Demirtaş teröristtir" paylaşımını yaptı.
"FETÖ VE ERNİK BÖLÜCÜLERLE MUHABBETİ BİTMEZ"
MHP'li eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Bu adamın fetö ve etnik bölücülerle muhabbeti bitmez. Devlet, Hükümet bunları bağırsaklarından bir türlü atıp temizleyemedi” ifadelerini kullandı.
MHP'NİN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİNDEN TEPKİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu, "“Ben ahmakın tekiyim” diyen darbecilerin ağabeyi olan bir adama, kim niye ihtiyaç duyup da yeniden özgüven patlaması yaşamasına ve devlete rota çizmesine imkan sağlar..." dedi.
"CUMHUR İTTİFAKINA SABOTAJ"
Mehmet Metiner sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Arınç'a tepki gösterip şunları yazdı:
"Biden iyi. Demirtaş cici. Kitabını herkes okumalı güzellemesi. Kavala haksız yere içerde. Demirtaş da Kavala da bırakılmalı acilen. KHK facia. KHK’dan ihraç edilenler göreve. Bütün bunları kim mi söylüyor? Devlet katından birisi. Cumhur ittifakına sabotaj! Yazık!"
"Cumhurbaşkanımızın “yeni dönem” vurgusu yaptığı bu günlerde Arınç’ın çıkıp bugüne kadar Reis’in ve Ak Parti’nin dediklerinin tam tersini söyleyebiliyor olması, yeni döneme rota çizme cüretinin ötesinde bir anlama sahiptir. Bu açıklamalarla çizilen rotanın asıl sahibi bellidir."
"Arınç’ın dediklerinin tıpkısının aynısını kimin ve hangi odakların dillendirdiğine bakınız, çizilmek istenen rotanın asıl sahibini görürsünüz. Sahi Kemal Kılıçdaroğlu’na niye kızıyorsunuz ki bu durumda? Veya Gül-Babacan ve Davutoğlu’na?"
"SEN NE BİÇİM AK PARTİLİSİN?"
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de aralarında husumet bulunan Arınç'a sert çıktı. Gökçek sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:
"Bülent Arınç’ın bugüne kadar bana sataşmalarına partime zarar vermemek için sustum. Ama bugün Arınç teröristlere kol kanat geren, hatta çağrılarıyla isyana teşvik eden Demirtaş’a özgürlük istedi. Cumhurbaşkanı’mın, ve Ak Partimizin fikri bu değil. sen ne biçim Ak Partilisin?"
"Yasin Börü'nün katillerine alkış tutan adama sen nasıl alkış tutarsın? Adamı masum ilan edersin? Şimdi twitlerimin altındaki yorumlara bak. Seni seven bir tane Ak Partili bulabilecek misin?"
ÇARPICI ANALİZ: AKP BAHÇELİ'YE ARINÇ ÜZERİNDEN MESAJ VERDİ
ANAR Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü İbrahim Uslu, Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluğu ile ilgili açıklamalarını yorumladı.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve TBMM eski Başkanı AKP'li Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğuna Habertürk canlı yayınında "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın tahliyesi olabilir; delil uyduramazsınız, çocuk bile yazmaz bu iddianameleri" diyerek tepki göstermişti.
Yargıda reform tartışmaları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yakınlığı ile bilinen suç örgütü lideri Alaaddin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almasını da hatırlatan İbrahim Uslu, AKP ve MHP arasında vekalet savaşının başladığını iddia etti.
İbrahim Uslu'nun Bülent Arınç'ın tartışmaları sonrası başlayan tartışmaları yorumladığı açıklaması şöyle:
"Cumhur İttifakı'nın içinde kelimenin tam anlamıyla "vekalet savaşı" başladı.
MHP'nin Çakıcı üzerinden başlattığı harekata AK Parti bu akşam Bülent Arınç'ın ortalığı tarumar edecek açıklamalarıyla karşılık verdi.
Cumhur İttifakı açısından çok zor bir süreç yaşanacak."

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, şunu diyen bir yazı 'CUMHUR İTTİFAKI'NDA SAVAŞ BAŞLADI' Çok sert sözler. 'Namussuzluktur şerefsizliktir''
 
Kaynak: www.krttv.com.tr

Bu haber 6635 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum