Türkiyenin en önemli yaylalarının başında gelen, ülkemizde 9 asrı aşan tek etkinliği yapan Aybastı ilçemiz, tüm kurum ve halkıyla beraber28 Temmuz - 3 Ağustos 2014 tarihlerinde 7 gün 7 gece işte güreş işte eğlence sloganıyla yapılacak olan Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreş ve Kültür Festivaline hazırlanıyor.
Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Ordulu hemşehrilerimiz ve Karadeniz bölgemizin komşu illerinden gelen misafirlerimizin yoğun katılımı ile her yıl yapılan Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreş ve Kültür Festivaline bu yıl daha çok sayıda misafir ve katılımcı bekleniyor.
Belediye Başkanımız İzzet GÜNDOĞAR, 2014 yılı güreş ve kültür festivali ile alakalı açıklamalarda bulundu.Başkanımız Yaptığı açıklamada, ülkemizin en eski festivallerinden olan ve 9 asrı aşkın bir süredir yapılan Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreş ve Kültür Festivalimiz bu yıl ramazan bayramı ile birleşmesi dolayısıyla her yılki etkinliklerden daha fazla kalabalık olacaktır. Son iki aydır yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Aybastılılar tarafından yapılan programlara katılarak Aybastı Perşembe Yaylası yağlı güreş ve festival programımıza tüm hemşehrilerimizi davet ettik.
Tüm hemşehrilerimizi ve bölge halkımızı 28 Temmuz -3 Ağustos tarihlerinde yapacağımız festivalimize bekliyoruz. Bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, daha güzel bir organizasyon olması için çaba gösteren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Enver YILMAZa ve tüm kamu kurum amirlerimize müdürlerimize, Aybastı halkımıza, , Aybastı ilçe merkezi ile Perşembe yaylamızda esnaflık yapan tüm esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. 7 gün 7 gece sürecek olan program netleşmiş olup program şu şekildedir;
FESTİVAL PROGRAMI
1.GÜN (28.07.2014-PAZARTESİ)
10:00 Uzundere Mahalle Meydanı Karakucak Güreşleri
14:00 Konser
2. GÜN (29.07.2014-SALI)
10:00 Zaferii Milli Şenlik Programı(Yelve Yaylası)
3.GÜN (30.07.2014- ÇARŞAMBA)
10:00 Pelitözü Kızılot Yaylası Karakucak Güreşleri
14:00 Deniz Toprak Konseri
4. GÜN (31.07.2014- PERŞEMBE)
10:00 En Güzel Peynir Yarışması
11:00 En Güzel Buzağı Yarışması
12.30 En Güzel Koç Yarışması
13:30 En Güzel Koyun Kırkma Yarışması
Ödül Töreni
5.GÜN (01.08.2014-CUMA)
14:00 Perşembe Yaylasında At Yarışları
18:00 Ödül Töreni
6.GÜN (02.08.2014- CUMARTESİ)
Konser Öncesi Havai Fişek Gösterisi
20:00 Oğuz Yılmaz Konseri (Atatürk Ortaokulu Bahçesi)
7.GÜN (03.08.2014- PAZAR)
10:00 Perşembe Yaylası Er Meydanında Açılış Duası
10:15 Yağlı Güreşlerin Başlangıcı
19:00 Kupa, Ödül Törenleri ve Kapanış.
Yapılacak olan 908. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivalinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu program, ilçemizin tanıtımı için çok önemli olup, bu programın ve ilçemizin tanıtımında destek olan tüm basınımıza da teşekkür ediyorum diyerek açıklamasını tamamladı.
YORUMLAR