Çiftçiye büyük destek yolda! Gübre, mazot, yem...

Gübre, mazot ve yem desteğiyle ilgili son dakika açıklaması! Çiftçiye büyük destek. Asgari ücret, emekli zamları ile dar gelirli kesimlerin rahatlamasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım sektörü için de düğmeye bastı. Çiftçinin gübreyi alıp kullanması, ödemesini ürünlerini sattıktan sonra yapması modeli üzerinde duruluyor.

Çiftçiye büyük destek yolda! Gübre, mazot, yem...

Gübre, mazot ve yem desteğiyle ilgili son dakika açıklaması! Çiftçiye büyük destek. Asgari ücret, emekli zamları ile dar gelirli kesimlerin rahatlamasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım sektörü için de düğmeye bastı. Çiftçinin gübreyi alıp kullanması, ödemesini ürünlerini sattıktan sonra yapması modeli üzerinde duruluyor.

Çiftçiye büyük destek yolda! Gübre, mazot, yem...
21 Ocak 2022 - 14:16

Asgari ücret, emekli zamları ile dar gelirli kesimlerin rahatlamasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım sektörü için de aynı şeyi yapmak için düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlara "Tarımda girdileri düşürün. Özellikle çiftçinin gübreyi rahatça kullanabilmesi için gerekli çalışmaları yapın" talimatı verdi. İlgili bakanlıklar hızla çalışmalara başladı. Çiftçinin gübreyi alıp kullanması, ödemesini ürünlerini sattıktan sonra yapması modeli üzerinde duruluyor.

ÇİFTÇİNİN BEKLENTESİ İLETİLDİ

AK Partili milletvekilleri seçim bölgelerinde yaptıkları inceleme ve temaslarda çiftçilerin özellikle gübre fiyatları nedeniyle kış ekimlerini yapmadıklarını, bunun da tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceği tespiti yaptı. Gübre ve mazotun yanında hayvan yemleri ile ilgili de belli destekler yapılması gerektiğini belirtti.

Gübre desteğinin yapılamaması halinde çiftçinin ilkbaharda da ekim yapmaması ya da tarlasına gübre atamamasının olumsuz sonuçlara yol açabileceğini dile getirdiler.

 

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlık ve kurumlara gübre başta olmak üzere çiftçinin sorunlarının hızla çözülmesi, girdi maliyetlerinin indirilmesi talimatı verdi.

Bu talimat çerçevesinde Tarım Bakanlığının yanısıra ilgili tüm bakanlıklar çözüm için de çalışmaya başladı. Bu çalışmaların hızla tamamlanması ve en kısa sürece çiftçiye gerekli desteklerin verilmesi bekleniyor.

GÜBREYİ KULLANIP SONRA ÖDEYECEK

Bakanlıklar tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında girdilerin düşürülmesi, çiftçinin baharda ekim yapıp gübre atabilmesi için alternatifler hazırlandı. Bunlar arasında bazı desteklerin yanı sıra çiftçiye gübrenin sağlanması, ödemesini ürünü kaldırdıktan sonra yapması da bulunuyor.

TARIMSAL ÜRETİM İYİ DURUMDA

Son 10 yılın ortalamasına göre düşük olsa da geçen yıla oranla yağışlarda yüzde 30'luk bir artış var. Yapılan hesaplara göre anormal bir değişiklik olmazsa ciddi bir kuraklık yaşanmayacak. Çiftçiye gerekli desteklerin verilmesi ile birlikte tarım ürünlerinde de sıkıntı olmayacak.

 (Zübeyde Yalçın-Sabah)

Bu haber 19283 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 13 Yorum
  • Halil Çakır
    3 yıl önce
    Hiç bir desteği eken çiftçi almıyor tarla sahibi alıyor ürüne veriyor gidip parayla fatura kestiriyor gübre desen parayla fatura alıyor atmış gibi ibraz ediyor mazot aynı yakmış gibi fatura kestiriyor nearastirma var ne soruşturma eken çiftçi girdilerle kuraklıkla boğuşarak geberip gidiyor
  • Hacı turoğlu
    3 yıl önce
    Ciftcimi kaldı milleti uyutuyolar sadece çiftçinin ağzına bal suruyolar seçim yatırımı para isdemiyoz sadece mazotla gübreyi ucuzlatsinlar verdikleri parayı çiftçilik yapmiyanlar aliyo kira ile desdekler uretenden iyi kazaniyolar üreten zarar ediyo birde tefecimiz var Ziraat odalari onu kapatsinlar
  • Harun öcül
    3 yıl önce
    Destek ödemelerinin sistemi yanlış tarlayı eken değil tarlayı icara veren desteğini vermiyo hem icar aliyo hem destek mazot gübre desteği tek kalemde ürünü satınca müstahsil kestirene toplu bir şekilde verilmeli yani tarla sahibi değil ürünü ekip biçen destek almalı
  • Mehmet
    3 yıl önce
    Aynen kardeşim.türkiye madur bu konuda
  • Cengiz kaya
    3 yıl önce
    Asolan çifçi ve üretici alcağı ürün fiyatını bilmekle birlikte ürünü satış fiyatını da bilmeli ne kazanacağını bilmeli ona göre üretim yapabilmeli kar zarar hesabını yapmalı yoksa gene sıkıntı olur yani önünü görmeli
  • Burhan YENMEZ
    3 yıl önce
    Geçen sene gübrenin tonunu 2240 TL den aldım.Bu sene 17000 TL fiyat söylediler. Almak zorunda kaldım.Ürünü yani mısırı 2500 TL den sattım.Bu sene p0 lere varan artış oldu.Ürün zamanı diyecekler ki ürün fiyatı 3000 TL.Ben bunları Allah'a havale ediyorum.Madem ki ürün fiyatlarımızı siz belirliyorsunuz o zaman icraatlarınızı görelim.Mazotu ,gübreyi,tohumu ve ilaç fiyatlarını da siz belirleyin.Yeter insanlara zülüm ettiğiniz.
  • İsmail karatay
    3 yıl önce
    Verdıgınız destekler çiftçinin cebıne gırmıyor para Işın’ı kaldırın ürüne Verın destegı urettıgı ürün kadar Gubre mazot zıraı mekanıszasyon destegı verın
  • Seyfettin arslan
    3 yıl önce
    Gubreye mazota tohuma ilaca ne kadar zam geldiyse o kadarda çiftçinin urettigine zam yapın ciftci ne ekip ne kazanacagini bilsin harman zamani italat la ciftciyi tehtid etmeyin mazot otv olmaz bunu milyarlık yatlara binen den alın sanırım anlasildi
  • Okuyucu
    3 yıl önce
    Olmaz oyle destegi artirin
  • Okuyuu
    3 yıl önce
    Gubre ucuzlasin mahsulde yine ayni fiatmi olacak bellimi
  • İrfan GİR GİN
    3 yıl önce
    Bizim belimizi büken gübre mazot tohum bunlar 3-5 katladı. Bunlarda çare olmazsa ekim dikim yapma şansımız yok. Bide bizden oy da yok
  • Recep DÖNMEZ
    3 yıl önce
    Ben gübreyi alamıyorum ürünü aldıktan sonra birde fayiz ödeyerek çiftçinin elinde ne varsa alin sizi doyuramadık kendiniz ekin kendiniz gübreyi atin elinizde birşey kalmayınca rahatlarsınız.
  • Musa kurtcu
    3 yıl önce
    biz gupreyi kullanıp sonra almak istemiyoruz guprenin ucuzlamasını bekliyoruz