Reklam

Doğada kendiliğinden çıkan buz üzerindeki mucize meyve

Ege bölgesinde ve Akdeniz bölgesinde yol kenarlarında sıkça görebileceğimiz bu meyvenin yemesi çok zor olsada faydası saymakla bitmiyor...

Doğada kendiliğinden çıkan buz üzerindeki mucize meyve

Ege bölgesinde ve Akdeniz bölgesinde yol kenarlarında sıkça görebileceğimiz bu meyvenin yemesi çok zor olsada faydası saymakla bitmiyor...

 Doğada kendiliğinden çıkan buz üzerindeki mucize meyve
28 Nisan 2021 - 14:44

Süreyya Özcanım

Frenk yemişi olarak bilinen bu meyve ilk gördüğümde ne kadar büyük bir kaktüs demiştim . Meyvelerinin yenilebileceğini bilmiyordum. Pazara gittiğimde büyük buz kalıplarının üzerinde satılan bu meyve dikkatimi çok çekmişti. Özellikle turistlerin ilgisi çok fazlaydı. Diğerlerine göre çok da ucuz bir meyveydi..

Yemeğe karar verdiğimde gazetenin üzerine yığdığı incirlerle dikkatimi çeken teyzenin yanına gittim. Eline eldiven takarak buz parçalarının üzerinden aldığı meyveyi ikiye bölerek içindeki meyveyi bana uzattıYüzümü buruşturarak “ bu neee” teyzecim ya dedim.
Teyzem çok şifalıdır. Bir bilsen şifasını her gün yersin dedi .
Doğanın şifasına inan biri olarak hiç durur muyum hakkında bilgi almak için hemen teyzemle sohbete başladım.Bir çok isimi varmış; frenk yemişi, frenk inciri, kaktüs meyvesi, frencir, kaynana dili, eşek inciri, dikenli incir, babutsa, sabbara, kürek yemişi, Hint inciri, pabuç inciri bilinen isimleriymiş...

Teyzem artık nasıl satacağını öğrenmiş ki bayanlara bayanlarla ilgili faydasını erkeklere erkeklerle ilgili faydasını anlatmaya başlıyor hemen.Sohbet bittiğinde “sıcakta beni çok yordun alıvede hepsini ben beklemeden gidi verem” demişti. Sohbetin sonunu da gülerek tatlandırdıktan sonra aldığım bir kaç dikenli inciri yemem için mucize yaratacak faydasını araştırmaya devam ettim.
Bana daha ne olsun dedirten faydalarına gelirsek,
Her derde deva olan bu meyve C vitamini deposu.Çok güçlü bir antioksidan kaynağı ,Kolesterolün düşmesini sağlıyor,ayrıca vücuttaki oksijenin daha hızlı dolaşmasına imkan vererek antrenman sırasındaki performansınızı arttırıyor.
Özellikle cildi güzelleştirme ,kırışıklıkları azaltmada Aloe veradan daha etkili olduğunu okuduğumda işte yemem için en büyük sebep demiştim. 
Göz altındaki şişliklere etkisi ile çok kullanılıyor. C vitamini yönünden oldukça zengin olduğu için ,açlık hissini bastırma özelliği ile diyet yapanların gözdesi olan bu incir,vücut direncini artırma, güç ve zindelik verme özelliğine de sahip.Dikenli inciri,yemeklerden sonra yediğinde Sindirim sistemi üzerinde iyi etkiler yaratığı kanıtlanmış.Günde 2-3 tane yenebilen bu meyve zamanda bağırsak faaliyetlerini düzenlemede kabızlık sorununu gidermekte .Aynı zamanda da magnezyum bakımımdan da zengin.Cilt hastalıklarına iyi geldiği kanıtlanmış bir diğer faydası.
Kendiliğinden doğada yetişen şifa deposu olan bu bitkiler. Mucize değilde nedir ?sizce
Son derece ucuz olan bu meyvenin mucizelerini görmek adına artık pazarlarda yerini almasını dört gözle bekliyorum.



 

Bu haber 1033 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum