Reklam

"Eğitim öğretim ve OLMAYAN internet"

CHP Ordu İl Bilişim'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Ersin Yakan'ın yazısı

"Eğitim öğretim ve OLMAYAN internet"

CHP Ordu İl Bilişim'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Ersin Yakan'ın yazısı

14 Kasım 2020 - 13:49



İnternet günlük hayatımızın bir parçası oldu artık lakin ulaşmak da bir o kadar sorunlu. İçinde bulunduğumuz pandemiden dolayı eğitim öğretimde ciddi aksamalar oldu, öğretmenlerimiz internet üzerinden canlı ders yapmaya başladı. (internetleri olanlar ile) Evet interneti olmayan hatta televizyonu olmayan o kadar fazla öğrencimiz var ki ülkemizde ama devlet büyüklerimiz büyüdüğümüzü gelişmekte olduğumuzu söylüyor, doğruluğu tartışılır tabi.

Gelelim konumuza evet internet bağlatamadığımız, kullanamadığımız hatta dünyada en pahalıya kullandığımız internet gerekse günlük hayatımızda gerekse iş hayatımızda eğitim öğretimimizde artık olmazsa olmazımız ama gel gör ki bir zamanlar bizim olan ama özelleştirilen TÜRK TELEKOM ülkemizde birçok yerde sınıfta kalıyor.

Bölgemizde yani Ordu genelinde bütün internet servis sağlayıcıları Türk Telekom alt yapısı (vergilerimiz ile yapılan) kullanmakta ve hizmet verme çabasında lakin yetersiz personel denetimsiz yönetim yüzünden bir çok kişiye hizmet verememekte veliler yüksek ücretlere rağmen diğer harcamalardan kısarak evlerine çocukları eğitimden geri kalmasın diye internet almaya çalışıyor ama alamıyor ya binasında alt yapı yok ya bölgesinde kazı çalışmasından arızalı alt yapı için başvuruda bulunuyor 6 ayda yapılıyor ki birçoğu yapılmıyor.

İşim gereği internet bağlantı hizmetine gidiyorum fakat yüzde altmışını tamamlayamıyoruz çünkü ya kutun yok ya port yok yada şebeke arızalı. İnternetin büyük önemi olan bu dönemde TÜRK TELEKOM yetkililerinden hassasiyet bekliyoruz, birçok kurum eğitim için elinden geleni yaparken TÜRK TELEKOM yetkililerinin de gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.
@ersinyakan
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gözlük
 

Bu haber 1044 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum