Reklam

Eğitim şart ama ÖNCE İNSANA!

Sn. Murat Güneş beyin "Eğitim şart ama ÖNCE İNSANA!" başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz

Eğitim şart ama ÖNCE İNSANA!

Sn. Murat Güneş beyin "Eğitim şart ama ÖNCE İNSANA!" başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz

Eğitim şart ama ÖNCE İNSANA!
30 Mart 2023 - 20:39



Bizim koyunlar da mektepli oldu!

Köy okulları koyuna keçiye ağıl, ineğine ahır oldun diye inşaa edilmedi! İnsanımız okuma yazma öğrensin ilim irfan sahibi olsun, bilim yapsın diye çocuklarımızın dimağına bilgi tohumları ekilsin diye açıldı.  

Her yıl moda gibi sistem değistirdiniz. Ögretmeni vasıfsızlaştırdınız. Pozitif bilim derslerini, düşünmeye, sorgulamaya ışık tutan felsefe grubu dersleri kaldırdınız. Öğretimi, eğitimi rafa kaldırıp başarı, azim, zeka,  ile başarasızlık, tembellik, gelişmeyen zekayı taktir ettiniz. Ne de olsa sınıfta kalınmıyor, devamsızlık hak getire, online egitim diye de bir masrafsız yol buldunuz. Köy çocuklarını kentlere taşıyan, petrole bağımlı ülkemizde dolmusculuk yapmaktı sizinkisi. Çocuklarımızın bilinçaltına şehir yaşamını köy hayatına yeğ tutan bilinçli bir politika güttünüz. Her ilde her ilcede kolayca girilen üniversiteler açtınız. Onbinlerce mezun verip hizmet sektörüne ögretmen kasiyer, muhendis kurye, işçi psikologlar kazandırdınız. Ve koca bir işsizler ordusu. Bugün 100 binin üzerinde işsiz ziraat mühendisi varsa ve 90 milyona koşan ülke nüfusuna oranla 470 bin çiftçi varsa; o köy okulunu kapattığınız, sonra da kaderine terkedip ağıl olmasına göz yumduğunuz içindir. 

O köye öğretmen atamadığınız, köy çocuklarının kafasına beton döktüğünüz içindir ki hıyar, domates 30, biber 35, soğan 27.5, et 350, peynir 250 tl oluşu. Yurttaşın akşam karanlığını beklemesi, pazarı iki kez boydan boya dolanması bu ülke insanın en iyi bildiği işi yapmamasına çabaladığınız bir avuç para babası ithalatçıya kıymet verdiğiniz içindir. 

Ve sen ey yurttaş;
Ekmeği, suyu bulduğun güne şükredeceğin  zaman yarından da yakın. Çünkü o okul ağıl olurken sen de oy verdin, alkış tuttun, vermesen de karşı gelmedin!..

Murat Güneş
Tohum & Toprak Dostluğu

Bu haber 325 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum