Görevlerinin bölgedeki orman kaynaklı ekosistemi korumak ve geleceğe aktarmak olduğunu kaydeden Sevil Şen, “Fatsa Orman İşletme Şefliği; Fatsa, Çamaş ve Çatalpınar ilçelerini kapsayan çok geniş ve kırıklı arazi yapısına sahip bölgeyi kapsamaktadır. Bu bölgelerde görevlerimiz; orman kaynaklarının ekonomik, ekolojik ve sosyal kültürel faydalarını dikkate alacak bitki ve hayvan varlığı ile birlikte ekosistem bütünlüğü içinde idare etmek, katılımcı ve çok amaçlı bir şekilde planlamak, usulsüz müdahalelere, tabi afetlere ve yangınlara karşı korumak orman alanlarını ve ormanlara ilişkin hizmetleri artırmaktır.
Ayrıca orman ekosistemlerinin sunduğu ürün ve hizmetlerden azami seviyede istifade edilmesini sağlamak; bakım ve revizyonlarını yapmak ve yaptırmak ormanlarda gerekli her türlü alt yapı çalışmasını yapmak ve yaptırmak, orman ürün ve hizmetlerinin sürekliliğini güvence altına almak ormanların teknik, sosyal-kültürel, ekolojik ve ekonomik fonksiyonlara göre işletmek de görevlerimiz arasında yer alıyor. Ormanların mülkiyeti ile ilgili iş ve işlemleri, kadastrosu ve izin irtifak işlerini yürütmek, silvikültürel bakımını ve ormanların gençleştirilmesini sağlamaktır” dedi.
Ormanların sürekliliği için bakım gerekiyor
Devam eden projelerden ve faaliyetlerinden söz eden Şen, “Mesire yerleri, kent ormanları model ormanların kurulması işlettirilmesini sağlamanın yanı sıra ıslah, sel ve çığ kontrolü çalışmalarını yürütmek, entegre havza projelerini yapmak ve artırmak ve Bolaman havzası entegre havza yönetimi projesi kurumumuz önderliğinde hızla devam etmektedir. Ormanların temiz hava ve su kaynağı olarak insan hayatında çok önemli alternatifsiz bir yeri vardır. Bu değer tıpkı insanlar ve hayvanlar gibi belli bir ömrü olduğu ve süreci tamamlayan ağaçların, ormanların sürekliliği için belirli zamanlarda ekosistem tabanlı bütüncül teknik müdahalelerle bakımı ve gençleştirilme çalışmalarının yapılması gerekiyor. Bu faaliyetlerin sonunda elde edilen odun hammaddesi çeşitli amaçlarda kullanılıyor. Hem doğal olarak hem de insan oluşuyla tüm ormanların bakıma ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
Binlerce fidan Fatsa bölgesinde toprakla buluşuyor
Sürdürülebirlik konusunda özellikle son yıllarda giderek ivmelenen çalışmaları bulunduğunu kaydeden Şen, ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasının da tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi. Fatsa Orman İşletme Şefi Şen, “Birçok mahallemize model orman alanı kazandırılmaya devam ediliyor. Her sene olduğu gibi binlerce fidan Fatsa bölgesinde toprakla buluşuyor. Özellikle çocukların orman sevgisi aşılayıp onlarla her türlü ortamda bulaşarak toprağa dokunarak açık havada etkinliklerimiz ve fidan dikimi gerçekleşmektedir. Orman haftasında da fidan dikimi ve halkımıza ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı. Ormanlar konusunda halkımızı bilinçlendiriyoruz.
Bu bölgede yangınlar son yıllarda sonbahar ve kış aylarında çıkıyor. Özellikle son yıllarda kış aylarında bahçe temizliği kaynaklı kış aylarındaki orman yangınlarında artışlar mevcut. Vatandaşlarımızdan rüzgârlı havada ateş yakmamalarını istiyoruz. Orman yangınlarına müdahalede orman arazi yapısı büyük önem taşıyor. Sahaya ulaşıp yangınlar hızla kontrol altına alınıyor ve olası büyük yangınların önüne geçiliyor vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Dolunay mesire yerinin Karadeniz’de benzeri yok”
Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen, son olarak şunları kaydetti, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri Fatsa için mesire alanı oluşturmak için çok büyük çaba gösterdik ve meyvelerini almaya başlıyoruz. Dolunay mesire yeri Karadeniz bölgesi için örneğine rastlanmayacak bir konuma sahip eşi ve benzeri olmayan turizm alanına sahip olacaktır. Fatsa Belediyesine kiralanan bu piknik alanı birçok etkinliğin yapılmasına elverişli her yaş grubundan insanın keyifli vakit geçirebileceği, sosyal faaliyetlere katılabileceği rekreasyon alanı oluşturup Fatsa Belediyesine 9.9 hektar olarak işletmeciliği verilmiştir” diye konuştu.
@sevilllsn
FATSA DOLUNAY MESİRE ALANI BENZERSİZ TURİZM ALANINA SAHİP OLACAK
Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen, “Dolunay mesire yeri Karadeniz bölgesi için örneğine rastlanmayacak bir konuma sahip eşi ve benzeri olmayan turizm alanına sahip olacaktır” dedi.

27 Nisan 2021 - 12:33
Bu haber 821 defa okunmuştur.
YORUMLAR